I söndags säkrade IFK Kungälvs A-lag säsongens mål i säsongens sista match – ett nytt allsvenskt kontrakt. IFK Kungälv vill nu rikta ett stort tack till föreningens sponsorer och partners i IFK-NÄTVERKET som tillsammans med våra aktiva och vår publik skapar förutsättningarna för att kunna spela och titta på bandy i Kungälv.

(Klicka här för att se vilka som stöttar IFK Kungälv och är med i IFK-NÄTVERKET – eller titta på bilden ovan.)

Det satt långt inne men när det gällde som mest plockade IFK Kungälvs A-lag fram det som krävdes och säkrade ett nytt allsvenskt kontrakt.

Laget gjorde det med en stomme av unga lovande och egen fostrade spelare vilket enligt föreningens uttalade strategi är vägen för ett framgångsrikt och välmående IFK Kungälv.

Att A-laget säkrade ett nytt kontrakt är långt ifrån det enda som är positivt med säsongen.

Flera av våra äldre ungdomslag har under vintern visat upp IFK Kungälv i stora delar av Bandysverige på ett imponerade sätt. Återväxten ser också god ut då vårt yngsta bandylag U8/U9 har haft en riktigt utvecklande säsong då väldigt många nya barn har testat på att få spela matchspel samtidigt som ”Skridskokul” har haft en rekordsäsong då i snitt 32 barn varje lördag funnits på plats för att lära sig åka skridskor på Skarpe Nord under lördagsmornarna.

Kungälvsborna har under bandysäsongen också visat hur stark bandykulturen är i Kungälv då supporterklubben Skarpa såg till att IFK Kungälv vann publikligan i Allsvenskan framför klassiska lag som Ljusdal, Örebro, Gripen, Nässjö och inte minst Falun och Frillesås som nästa år spelar i Elitserien.

Supportrarna har utöver det fina stödet på hemmais också åkt land och rike runt och stöttat Kungälv i bland annat Borlänge, Falun, Karlstad, Tranås, Örebro, Lidköping, Tranås, Vetlanda, Katrineholm och Vänersborg.

När säsongen nu är över får våra lag vill IFK Kungälv rikta ett innerligt tack till alla er sponsorer och partners i IFK-NÄTVERKET som ställt upp den gångna säsongen och gjort allt ovanstående möjligt.

Under säsongen har IFK Kungälv haft 53 partners (vilket är en ökning med +34% mot förra året) och tillsammans har ni stöttat föreningen med 1.1 miljoner kronor (vilket är en ökning med +47 procent mot förra året).

Utöver det har partners även finansierat den fria entré under hemmamatchen mot Örebro i början av säsongen, och i slutet av säsongen gick Pålab tillsammans med Jålab in och bjöd Kungälvspubliken på fri entré i den viktiga matchen mot Nässjö IF.

Stödet från våra partners har stärkt IFK Kungälv i föreningens fortsatt krävande, men stimulerande, arbete att bygga upp IFK Kungälv igen.

Till alla våra medlemmar, aktiva och supporters så ber vi er nu att ta en noggrann titt på vilka som stöttar IFK Kungälv och vi uppmuntrar alla att gynna våra partners i IFK-NÄTVERKET som ger oss möjligheten till att hålla på med det roligaste som finns – att spela och titta på BANDY.

Från alla i IFK Kungälv till våra sponsorer och partners – STORT TACK!