Anders Uhlin har idag kommit överens med IFK Kungälv att vara föreningens huvudtränare de kommande två säsongerna.

Han kom in som en ny röst i mitten på säsongen för att tillföra ny energi och en ny röst till ett lag som delvis kört fast. Det var ett lyckat tillskott till den hårt prövade tränarstaben och laget lyckades med målet att hålla sig kvar i allsvenskan men dramat pågick ända tills sista matchen mot Blåsut i Vänersborg.

Uhlin har lång erfarenhet från ledaruppdrag i bandyn likväl som spelare på högsta nivå. Han har Selånger från Sundsvall som moderklubb och värvades ner till IFK Vänersborg där huvuddelen av hans bandyliv har utspelats. Uppdrag har dock utförts för båda Villa/Lidköping och Gripen Trollhättan..

Varför han väljer att fortsätta i Kungälv, är enligt honom själv, att han kittlas av den kommande lanseringen av IFK 3.0 som sker genom en Kick-Off den 21 april. Föreningen skall då presentera sin plan för framtiden för sina medarbetare samtidigt som detaljmål skall sättas av medarbetarna utifrån planen. Beslutet att fortsätta i Kungälv var inte svårt då föreningen nu lagt allt det gamla till historieböckerna och kan rejält blicka framåt genom IFK 3.0  samt att laget med befintlig lagledning har en god utvecklingspotential att komma högre upp i tabellen nästa säsong.