IFK Kungälvs ledarteam för A-truppsverksamheten är nu komplett och det är ett led i den kontinuitet som föreningen strävar efter.

I dagarna har Ander Liw tackat ja till rollen som assisterande tränare, Per Ekholm som lagledare, Johan Rolén som målvaktstränare och Tony Josefsson tar, som i många år nu, hand om materialbiten.

Dessa kompetenta och erfarna herrar med stort kungälvshjärta, kommer att på ett utmärkt sätt komplettera föreningens huvudtränare, Anders Uhlin. Tillsammans ska de leda seniorverksamheten i samverkan och med kungälvskulturen som ledstjärna. Teamet har arbetat ihop förra säsongen och detta ger nu en trygghet för spelare, övriga ledare, och föreningen i stort att den håller kontinuitet och i synnerhet nu när IFK 3.0 står för dörren.

För er som inte känner killarna så kom Anders Liw till klubben under förra seklet från Broberg och har i princip haft alla roller i IFK A-trupp. Han var bland annat med och spelade upp föreningen till elitserien senast den begav sig och var elitseriens då äldsta lirare med 42 år.

Per Ekholm är nästan född i IFK då han är uppväxt bredvid Skarpe Nord och har verkat som både spelare och ledare under många lojala år. Bland annat har han ett SM-guld med IFK P-18, 2012 där bland annat sonen Axel, spelade samt dagens IFKáre. Viktor Lindblom. Andreas Berggren och Elias Modin.

Johan Rolén har vandrat från IFK´s 83 lag till A-lag som målvakt. En utflykt till GAIS bandy ser vi som berikande men sedan ett antal år tillbaka i tiden är det målvaktstränare i IFK som gäller. Ett jobb han utför med stor noggrannhet och är direkt delaktig att både Viktor Lindblom och Axel Garstam utvecklas.

Till sist har vi trotjänare nummer 4. En kille och tjänst som aldrig syns i den stora sammanhangen men utan dessa materialare skulle inte en vattenflaska fyllas, tröjor tvättas, skridskor slipas och bortglömda persedlar tappade av lirare i omklädningsrum inte finna sin ägare. Tony Josefsson är ett föredöme till kulturbärare av rang för rollen. Först på plats och sist hem är en materialares vardag och det gör dessa eldsjälar utan knot. De om någon brinner för sin roll och kan inte nog uppskattas.