IFK Kungälvs duktiga målvakter har förlängt sina kontrakt och tänker spika igen kassen i vinter.

Den minnesgode läsaren vet att Viktor Lindblom har varit IFK´s förstaval under säsongen medan junioren, Axel Garstam, varit backup och med i truppen för att se och lära. I slutet på säsongen och när det började osa krutrök på allvar drabbades Viktor av en ledbandsskada i sitt knä och som innebar att säsongen var över. Axel fick då axla ansvaret och det är inte det lättaste att som junior få ställa sig mellan stolparna i den kanske mest dramatiska sportsliga period klubben någonsin varit i. I stort gick det lysande även om en och annan boll trillade in som läktarproffsen hade tagit alla dagar i veckan medan de övriga förstår att det inte alltid blir världsmålvaktsräddningar direkt. Han gjorde dock en direkt avgörande räddning mot Blåsut i Vänersborg då Blåsut blev helt fria med Axel men han avvärjde attacken och alla eventuella misstag var därmed som bortblåsta i minnesarkivet.

Viktor har varit med länge och fick precis som Axel hoppa in då Pertti Virtanen gjorde sig illa i slutet på elitserien för några år sedan och han gjorde det med bravur. Äpplet faller inte så långt från trädet, säger ju ordspråket, och det verkar gälla våra målvakter också. Viktor är också SM-guldvinnare med IFK P-18, 2012 tillsammans med Elias Modin och Andreas Berggren och utflugne Axel Ekholm. Skadan är nu läkt och det kommer bli full fart på båda när nu världens längsta försäsong börjar om någon vecka.