Tre spelare till förlänger

I dagarna har IFK gjort klart med Erik Olsson, Greger Svenn och Daniel Strömqvist för en förlängning i de rödblå färgerna.

Lagbygget fortsätter och det är kanske ingen större överraskning av dessa tre spelare valt att förlänga med IFK. Även dessa gentlemän tillhör de lojala arbetsmyrorna som oftast jobbar i det tysta och utan de stora rubrikerna men utan killarnas lojala inställning står sig Kungälv slätt. Erik Olsson har dessutom ingått i IFK Vänersborgs J20 som spelade SM-final och har dubblerat och fått massor av rutin. Erik har där varit en framstående lirare och det kanske i år det stora genombrottet kommer i den rödblå tröjan. Att han är son till IFKs storspelare Håkan ”Hogge” Olsson borgar för noggrann uppföljning av utvecklingen samt peptalk runt middagsbordet

Greger kom förra säsongen från Norska Ullevål då jobbet tog honom till västkusten. Greger har som meriter att han spelar i norska landslaget, gått på bandygymnasiet i Sandviken samt r norsk mästare 2013. Han har bidragit till IFK defensiva spel och är en pådrivare och arbetshäst av stora mått som aldrig ger upp. På sina svagheter driver han friskt med sig själv och säger; Skott, ojämn och norsk! Norsk! Så skojar en lirare med självinsikt

Daniel är en pjäs i försvaret som skall bli ännu bättre i vinter. Han lirade hockey fram till 2009 och en del av hårdheten kommer därifrån och han gillar när det smäller. Det har också visat sig då han ohotad vann IFK Kungälvs utvisningsliga med 130 minuter men parkerade ”bara” på allsvenskans sjunde plats. Fanns de som var tuffare. Skridskoåkningen med följsamhet är ytterligare en styrka som skall utveckla i vinter

Alla tre hälsas välkomna och är en nödvändighet för den kontinuitet och utveckling som föreningen strävar efter i IFK 3.0 upplägget. Föreningen ser fram emot en kul och utvecklande säsong för dessa tre.