IFK Kungälvs försvarsspelare Hampus Kärnman är klar för spel i klubben kommande säsong. Kärnman är en av klubbens trotjänare och återgår nu till att endast fokusera på rollen som spelare.

– Det ska bli fantastiskt kul att få representera IFK Kungälv ännu en säsong, säger Kärnman. 

Hampus kom till IFK Kungälv och Kareby som junior från SK Höjden och 28-åringen har hunnit med hela tio säsonger i klubben. Han var med redan under den första säsongen i Elitserien då Kungälv tog klivet tillbaka och har sedan dess varit med föreningen i både med- och motgång.

– Jag trivs utmärkt i staden, klubben och med personerna i och runt A-laget – vi har grymt kul ihop. Det är föreningens satsning på egna, unga spelare och den sociala biten som vägde över. Jag älskar verkligen Kungälv och trivs fantastiskt bra. Jag har tackat nej till erbjudanden från andra klubbar såväl nu som tidigare säsonger, bland annat från elitserieklubbar, men jag vill fortsatt vara med på IFK Kungälvs resa tillbaka mot Elitserien så småningom, säger Kärnman.

Förra säsongen var han förutom spelare även assisterande tränare när Anders Liw var huvudtränare. Den kommande säsongen kommer Hampus istället helt fokusera på att vara spelare under huvudtränaren Anders Uhlin.

– Det var roligt och givande att vara tränare i fjol men det blev lite för mycket – en enormt pressande situation. Jag ger alltid 100 procent i allt jag gör och jag tog kanske på mig lite för mycket även som assisterande tränare, vilket gjorde att jag kommande säsong ”bara” vill fokusera på att spela och tackade nej till fortsatt tränarroll.

Hampus Kärnman berättar att han har många fina minnen från sin tid som spelare i IFK Kungälv. Höjdpunkten kom något förvånande kan man tycka när slutsignalen gick för den gångna säsongen.

– Trots tio säsonger i A-laget, slutspelssegrar mot Villa, seger mot Jenisej i Word Cup,  och att ha representerat U23-landslaget, var min lyckligaste stund inom bandyn när slutsignalen gick mot Blåsut och vi säkrade det allsvenska kontraktet. Märkligt kan tyckas, men oj vilken lättnad och glädje det va!

 

Truppen just nu: 

Spelare:

Victor Lindblom, målvakt, Axel Garstam, målvakt, Daniel Strömqvist, Erik Olsson, Greger Svenn, Mikael Lindberg, Andreas Berggren, Elias Modin, Hampus Kärnman

Ledare: 

Anders Uhlin, huvudtränare, Anders Liw, assisterande tränare, Per Ekholm, lagledare, Tony Josefsson, materialare, skridskotekniker, Johan Rolén, målvaktstränare