IFK Kungälv har gjort klart med det första nyförvärvet inför kommande säsong. Viktor Uhlin, 23, lämnar IFK Motala och elitserien för att spela i IFK Kungälv nästa säsong. Samtidigt har ytterhalven Joel Emanuelsson, 22, bestämt sig för att spela vidare med IFK Kungälv. 

IFK Kungälvs A-trupp börjar allt mer ta form inför kommande säsong. Senaste tillskottet i truppen är den lovande Viktor Uhlin som förra säsongen spelade 19 matcher i Elitserien med IFK Motala, matcher han gjorde totalt sex mål och tre assist under.

Victor kan användas både som halv och mittfältare och har skrivit ett tvåårskontrakt med IFK Kungälv.

– Det känns jättebra och jag ser verkligen fram emot att få representera IFK Kungälv som jag tycker har ett intressant lagbygge på gång, berättade Victor själv efter att han under måndagen skrev på kontraktet tillsammans med Patrik Ewerstein i IFK Kungälvs sportgrupp.

Ewerstein beskriver Uhlin som en drivande spelare på mittfältet och hans medverkan på isen kommer förhoppningsvis ge IFK Kungälv fler alternativ i offensiven till vintern.

En annan spelare som är viktig så väl defensivt som offensivt är ytterhalven Joel Emanuelsson som anslöt från Blåsut inför förra säsongen. Joel utmärkte sig tidigt för Kungälvspubliken med sin fina passningsklubba. Nu har även Joel valt att spela vidare med IFK Kungälv.

– Det känns jättebra att vi har gjort klart med Joel och Viktor. Truppen börjar ta sin form, det är några pusselbitar kvar att lägga. Det känns som att vi har ett riktigt ungt, hungrigt och intressant lag på gång, kommenterar Ewerstein.

Truppen just nu: 

Spelare:

Victor Lindblom, målvakt, Axel Garstam, målvakt, Daniel Strömqvist, Erik Olsson, Greger Svenn, Mikael Lindberg, Andreas Berggren, Elias Modin, Hampus Kärnman, Anton Rydén, Filip Strand, Viktor Uhlin, Joel Emanuelsson

Ledare: 

Anders Uhlin, huvudtränare, Anders Liw, assisterande tränare, Per Ekholm, lagledare, Tony Josefsson, materialare, skridskotekniker, Johan Rolén, målvaktstränare