IFK Kungälvs A-lag kan gå med försäsongen efter en bra helg med dubbla matcher mot blivande motståndare i Allsvenskan. Under lördagen besegrades Boltic i den Allsvenska Supercupen och under söndagen föll IFK Kungälv med uddamålet mot Tranås. 

– Vi har en bra känsla i laget, säger försvaren Hampus Kärnman. 

Segern mot Boltic bärgades i Lidköping Arena och var IFK Kungälvs andra match i gruppspelet i den allsvenska Supercupen. Då laget förra helgen besegrade Gripen innebär det att IFK nu har två raka segrar och därmed har en bra chans att gå vidare i turneringen inför den sista gruppspelsmatchen mot Örebro SK nästa helg.

– Mot Boltic var vi stabila mestadels av matchen och vinner rättvist, säger IFK Kungälvs libero Hampus Kärnman, förra säsongen spelande assisterade tränare, men som i år fullt ut kan hålla fokus på sin roll som libero.

Mot Boltic visade skyttekungen Lukas Persson har han fortsatt har krutet torrt i bössan genom att göra fyra av IFK Kungälvs fem mål i matchen som slutade 5-3.

Inför söndagens träningsmatch mot Tranås gjordes några mindre förändringar i laget. Lagkaptenen Mikael Lindberg som saknades mot Boltic var tillbaka på isen och i målet bytte IFK Kungälvs plats på Victor Lindblom och Axel Garstam, där den senare var på isen mot smålänningarna.

I söndagens match mot Tranås hamnade IFK i ett tidigt underläge och förutom vid ställningen 2-2 i den första halvlek var laget i underläge matchen igenom. I slutet av matchen lyckades Kungälv så när ”vända på steken”, men Tranås kunde till slut hålla undan och vinna med 4-5.

– Mot Tranås är vi dåliga i första halvlek och början av den andra. Sista 30 minuterna tycker jag dock att vi dominerar totalt och vi har lägen för att vinna matchen bekvämt. Sett till chanserna borde vi definitivt ha vunnit även Tranås, men det finns mycket att slipa på. Vi behöver få igång tajmingen i offensiven lite bättre och minimera misstag och bolltapp som motståndarna kan kontra på bland annat, säger Hampus Kärnman.

Efter att ha missat IFK Kungälvs första träningsmatch mot elitserielaget IFK Vänersborg har han nu själv spelat lagets tre senaste matcher och han tycker att det överlag ser positivt ut. Förra säsongen gjorde IFK Kungälv en stark försäsong, men när serien väl började fick laget problem.

– Vi har en bra känsla i laget. Det hade vi i fjol också. Men nu är ”de yngre” ett år äldre och har fått en hel säsong i sig som startspelare i Allsvenskan, något inte så många hade innan fjolårssäsongen. Dessutom har vi en starkare trupp i år. Ted Skoglund är med från start och Viktor Uhlin är ett kanonnyförvärv. Så det känns bra, säger Hampus Kärnman.

Nästa match för A-laget är alltså nästa helg, närmare bestämt på söndag då laget åker till Örebro. Seger där och IFK är vidare i den Allsvenska Supercupen.

Matchfakta: IFK Kungälv – Boltic

Matchfakta: Tranås – IFK Kungälv