I morgon lördag den 22 september är det dags för IFK Kungälvs årliga stadslopp. Loppet då föreningens ungdomar, A-lagsspelare och supportrar flåsar tillsammans för att ska gemenskap och springa in pengar till föreningen. Årets stadslopp hålls i Västra Parken i Kungälv dit alla är välkomna för autografer, bandysnack och bara skönt häng. 

Precis som tidigare år springs loppet runt en bana på cirka 300 meter under 30 minuter. IFK Kungälv hoppas du vill vara med och bidra till att arrangemanget blir ännu bättre för att stärka IFK Kungälv. I år går Stadsloppet bana genom Västra Parken mellan Västragatan och Kungälvs busstation. På plats kommer det att finnas musikunderhållning och chans att snacka med spelarna och ledarna i A-laget och alla andra i föreningen.

Så efter sommaren är det alltså nu dags att plocka fram träningskrona igen och vässa formen inför loppet där vi springer för vår hälsa och för att stärka bandy i Kungälv. Tanken är att varje löpare skaffar sig en sponsorer som motiverar varje löpare att springa så långt som möjligt.

Att springa stadsloppet är otroligt roligt. Varje år brukar IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa ställa upp med en löpare de sponsrar. I år ställer Skarpa upp i form av supporterklubbens Martin Bragge och Tobias Svensson som springer under managern Mikael Wickström.

– Jag har alltid ett ess i kartongen, och mina löpare är vassa och ska någon dra in mer pengar till klubben får dom springa långt och snabbt, säger Michael Wickström.

Spelare från IFK Kungälvs ungdomslag kommer också att utmana. Hälften av summan ungdomarna springer in går till deras respektive årskulls lagkassor.

Vill du motivera Martin Bragge eller Tobias Svensson och samtidigt stötta IFK Kungälv?

Slå en signal eller skicka ett sms till Micael Wickström och skriv med hur mycket du vill stötta en löpare med per varv de genomför: 0738-55 60 03.

Vill du springa själv? Även då är det Micael Wickström du ska kontakta. Ungdomspelare kan även kontakta sina respektive ledare som har anmälningslistor.

För att allt skall fungera så bra som möjligt vill vi att du tänker på följande:

* Avprickning och utdelning av nummerlappar sker 09.30 i Västra Parken en stund innan själva starten klockan 10.00. Föräldrar från varje ungdomslag behövs som funktionärer för att kunna räkna hur många varv talangerna springer.

*  Där lämnar du också din sponsorlista på vilket vi vill att du räknar ner hur många kronor du får totalt per varv.

* Banan går runt en bana i parken och är ca 300 m lång. Du avverkar sen så många varv som möjligt under 30 minuter. Påbörjat varv räknas. Även i år kommer vi skicka faktura till alla sponsorer, så du behöver inte ”inkassera” pengarna själv. Det är viktigt att du har fullständiga uppgifter på din sponsor. Företagets/personens namn, ansvarig person (som du har gjort upp med sponsringen om), adress och postnum-mer/ort. Dina sponsorer får bestämma hur många kronor/varv de vill sponsra IFK Kungälv med via din löpinsats.

* Har Du frågor beträffande ovanstående hör gärna av dig till Micael Wickström: 0738-55 60 03.

Tillsammans gör vi bandy stark i Kungälv!