Många glänste under IFK Kungälvs lyckade cuphelg i Örebro. Frågan är om målvakten Victor Lindblom inte gjorde det mest av alla. 

– Jag vet inte riktigt om jag har hittat formen än, men jag har tränat på hårt och det har gått bra, säger han själv ödmjukt. 

IFK Kungälvs målvakt Victor Lindblom missade slutet av förra säsongen på grund av skada. Från sidan av isen fick han då följa IFK Kungälvs kamp för överlevnad i allsvenskan. Några månader senare är han nu tillbaka i målet och under söndagen blev hans straffräddning i mitten av den andra halvleken i finalen av den Allsvenska Supercupen mot Ljusdal helt avgörande.

Victor spelade även stabilt under lördagens semifinal mot AIK vars mål vaktades av världens kanske främste målvakt genom tiderna – Andreas Bergwall.

Själv väljer Lindblom att tona ner sin egen insats och lyfter hellre hela lagets prestation under helgens matcher.

– Mot AIK är vi framför allt bra i andra halvlek. I den första halvleken hade de mycket boll, men vi stod emot starkt och trots att vi inte är helt nöjda med den delen av matchen rent spelteknisk så är det ändå starkt av oss att hålla tätt bakåt under den perioden. I andra halvlek mot AIK höjer vi oss. Vi har mer boll samtidigt som vi är fortsatt stabila i defensiven. När vi sedan är i ledning tvingas de trycka lite mer på oss och då är vi tillräckligt smarta och starka att kunna skapa farliga omställningar och vi har bud på ännu fler mål, men Bergwall gör några riktigt heta räddningar, säger Victor Lindblom.

Finalen beskriver han som en riktig kämparinsats.

– Det är mycket vilja och hjärta och det är det jag tror vi vinner på till slut. Vi är inte nöjda med hur vi spelar i finalen, men trots det går vi ur helgen som segrare och det är riktigt starkt. Det är skönt att vinna och känna att vi är på rätt väg i utvecklingen. Vi har mycket att ta med oss och vara nöjda med, samtidigt har vi också mycket att förbättra. För egen del vet jag faktiskt inte om jag hittat formen än, men jag har tränat på bra och det har gått bra och sedan är det så klart kul att få rädda en straff i finalen, men jag känner samtidigt att det finns mer att hämta, säger IFK Kungälvs finalhjälte.