IFK Kungälv forsätter att imponera under försäsongen. Under söndagen följdes segern mot AIK upp med en nervkittlande finalseger mot Ljusdal i den Allsvenska Supercupen. 

IFK Kungälvs unga lagbygge har så här långt imponerat under försäsongen.  Efter tre raka segrar i gruppspelet mot Boltic, Gripen och Örebro hade laget kvalificerat sig till helgens slutspel i Örebro.

Under lördagen väntade först AIK, med flera Kungälvs bekantingar som de forna världsstjärnorna Rinat Shamsutov och Andreas Bergwall i laget.

Storsatsande AIK lyckades dock inte rå på ett mer samspelt IFK Kungälv som till slut vann med 5-2, vilket betydde att A-laget under söndagen ställdes mot Ljusdal i finalen av den Allsvenska Supercupen.

Finalen blev en nervkittlande tillställning där lagen följde varandra i målprotokollet genom i stort sett hela matchen.

Helt matchavgörande blev Kungälvmålvakten Viktor Lindbloms straffräddning i mitten av den andra halvleken som kom bara två minuter efter att Kungälv tagit ledningen med 5-4.

Några fler mål blev det inte i matchen och IFK Kungälv tog därmed hem sina andra titel av den Allsvenska Supercupen. Första titeln kom 2016 – men det var innan cupen ändrade format och genomfördes under en och samma helg utan deltagande från de allsvenskan norrlagen.

Matchfakta: IFK Kungälv – AIK

Matchfakta: IFK Kungälv – Ljusdal