IFK Kungälvs målsättning är att på allvar ge klubbens samarbetspartners ett större värde av stötta klubben. Nu lanserar föreningen ”KAN” – Kungälvs Affärsnätverk – ett nätverk där företagare knyter närmare band till varandra. 

– Det som är unikt är att vi på på allvar tar steget från sponsring till affärer, säger Ola Dagliden, marknadsansvarig i IFK Kungälv. 

Det nya konceptet innebär att IFK Kungälvs partners vid tre tillfällen under säsongen kommer att träffas vid Kvarnkullens huvudsal i Kungälv under en halvdag.

Under mötena kommer mötesbord dukas upp och via ett schema där varje företag fått önska vilka de vill ha ett affärsmöte med är varje partner garanterade 20 bokade möten över 20 minuter i rollen som både säljare och inköpare.

– Sedan kommer varje träff att avslutas med en gemensam lunch. Alla partners kommer även under säsongen att bjudas in till en affärslunch på Club Evergreen. Det som är viktigt att poängtera är att vi självklart kommer att ta hänsyn till att vissa företag kommer att vilja vara ensamma i sin bransch under våra träffar för att undvika en konkurrens situation, säger Ola Dagliden.

Han berättar att IFK Kungälv har hämtat inspiration till satsningen från andra idrottsföreningar i Sverige som Brynäs, Västerås SK och Villa-Lidköping.

– Vi tror att detta blir något helt annat än vad som tidigare har gjorts, och målsättningen är att infria vårt löfte att vi ska erbjuda Kungälvs mest attraktiva mötesplats, säger Ola Dagliden.

Matchdräkterna går snart i tryck

Mitt under lanseringen av det nya affärsnätverket påminner Ola Dagliden också att det här hög tid för nya eller gamla partners att säkra sina platser på IFK Kungälvs matchdräkt i vinter. Dräkterna går inom en vecka i tryck för att bli klara till seriepremiären den 3 november mot klassiska Boltic på Skarpe Nord.

– Affärsnätverket är såklart grunden till att man ska vara med, men med tanke på det publikintresse och den goodwill man kan få i Kungälv genom att synas på vår dräkter så ska företag som vill synas lite extra och förknippas med oss säkra detta ganska omgående. På dräkterna erbjuder vi helt och hållet branschexklusivitet, säger Ola Dagliden.

IFK Kungälvs marknadsansvarig vill även lyfta fram de enskild aktiviteter som föreningen erbjuder sina partners.

– PR-aktiviteter där våra spelare är med och marknadsför våra partners är ofta väldigt lyckade. En annan aktivitet som är extremt populär är våra matchvärdskap där företaget får vara värd för en match, ha klubbstugan för sig själva med mat och dryck serverat timman innan match och där våra tränare kommer in och pratar om matchen medan spelarna är ute och värmer upp, säger Ola Dagliden.

Vill ditt företag bli en del av Kungälvs Affärsnätverk? 

Kontakta Ola Dagliden

Telefon: 070- 419 06 82

Mejl: ola.dagliden@ifkkungalv.se