Som en del kanske uppmärksammade under onsdagens allsvenska hemmapremiär på Skarpe Nord, så sitter nu Jontefondens logotype närmast hjärtat på IFK Kungälvs spelares matchtröjor.

Ola Dagliden är marknadsansvarig i IFK Kungälv och berättar bakgrunden till samarbetet.

– Det som är viktigt för IFK Kungälv är att bygga vidare på vår värdegrund. Vi har frågat oss själva, varför behövs IFK Kungälv och när vi har gjort det har vi kommit fram till att det egentligen inte handlar om bandyn i sig, utan vad vi via bandyn kan bidra med till barn och ungdomar som växer upp i Kungälv och då vill vi och vara den mest attraktiva mötesplatsen i vår stad för att kunna bidra till ett bättre samhälle i olika former, förklarar han.

När föreningens marknadsgrupp under hösten lyfte frågan gällande vilken typ av välgörenhet klubben kunde engagera sig i kom Jontefonden tidigt upp.

– Jontefonden har sina rötter i Kungälvs kommun och senare samma kväll kontaktade jag dem för att se om det fanns ett intresse från deras sida av att få hjälp från IFK och vi fick direkt respons vilket gjorde oss väldigt glada, säger Ola Dagliden.

 Sedan dess har en dialog förts med representanter för Jontefonden och olika idéer har diskuterats och börjat ta form.

– Att IFK Kungälv uppfattas som en förening som kan göra en skillnad gör oss väldigt stolta. Därför erbjöd vi helt enkelt Jontefonden en gratis plats på våra tröjor för att hjälpa till med att sprida budskapet om att gå in och registrera sig för organdonation, men såklart också för att bli bidragsgivare, säger Ola Dagliden.

Under vintern kommer IFK Kungälv också att hjälpa Jontefonden med att samla in pengar som kan användas till att ge en guldkant på tillvaron för personer som befinner sig i en svår situation.

IFK Kungälv kommer att presentera mer om detta, men tills vidare uppmanar vi alla att gå in på www.jontefonden.se för att läsa mer om fonden och den gripande historien.

På bilden syns Gunilla Ivarsson som är en av grundarna till Jontefonden och Jonathans mamma, Mikael Lindberg som är lagkapten i IFK Kungälv samt Ola Dagliden från IFK Kungälvs styrelse och marknadsansvarig.