IFK Kungälv har inlett säsongen 18/19 på bästa sätt när Nässjö samt Lidköping AIK har besegrats och det är ett väl förberett Kungälv som nu sätter sig på tåget upp mot Kalix under fredagskvällen.

– Om man jämför inledningen på den här säsongen jämfört med den förra så har det varit som natt och dag. Vi har kunnat köra på med träningar på fullstor is sedan försäsongen tog slut och det har inte varit ett sådant glapp som det var med träningar under starten av föregående säsong, och därmed har vi kunnat komma bättre förberedda till den här säsongen vilken vi lyckats inleda på ett bra sätt, säger Kungälvs nummer 82 Robert Thelin.

På lördag 16.00 så är det avslag på Kalix IP där det väntas tufft motstånd i form av serieledarna Kalix som inför den här säsongen ramlade ner till Allsvenskan efter att inte ha klarat av kvalet för att hänga kvar i Elitserien. Trots detta så har laget fått behålla flera av sina tongivande spelare, och för att nämna några av dessa så ser man anfallaren Johan Sundqvist som lagets stora målskytt (Elva mål på fyra matcher så här långt) samt liberon och den tidigare landslagsspelaren Olov Englund som styr försvaret med järnhand. Även en Kungälvsbekanting finns i laget i form av Jimmy Berglund som under 2015 spelade tre matcher för Kungälv och gjorde två mål på dessa.

– Det kommer bli en inspirerande uppgift att få åka upp till Kalix och möta ett sådant duktigt lag som dom ställer på planen i Allsvenskan, en tuff match att vänta där Kalix vill ha mycket boll, men sedan så tror jag att vi ändå ska ha bra chans på poäng så länge vi håller oss till våran matchplan, säger Robert Thelin

Sedan på lördag kväll så väntar nattåg ner från Luleå till Stockholm och ett möte mot Allsvenskans stora favoriter AIK vilket är ett lag som verkligen är profilstarkt med spelare som kungälvsbekantingarna och världsstjärnorna Andreas Bergwall, Rinat Shamsutov, samt Pekka och Janne Rintala som inledde sin bandykarriär som fyraåring i Kungälv när pappa Ari Rintala spelade i klubben på 90-talet.

AIK har inför denna säsongen även plockat in Per Fosshaug som huvudtränare och har inlett säsongen med lite blandade resultat, en seger, en oavgjord och en förlust har det blivit på de tre första matcherna. Framåt har det endast blivit tio mål har det blivit framåt, men försvaret har funkat på ett bra sätt och i den senaste matchen så höll man nollan då Västanfors besegrades med 0-4 på bortaplan.

60 Skarpa på plats i Stockholm

IFK Kungälv och AIK har stött på varandra under försäsongen i den Allsvenska Supercupens semifinal då Kungälv drog det längsta strået och vann den matchen med 5-2. Efter det har AIK haft problem med att få ihop träningstider då det inte funnits någon is på Bergshamra IP vilket gjort att laget även har fått skjuta upp sin hemmapremiär som nu istället blir mot Kungälv på söndag med avslag 14.00.

– Det är en tuff men rolig helg som väntar och om man ser på säsongsstarten så får man givetvis vara mycket nöjd med två segrar mot två bra lag. Sen vill man ju givetvis att saker ska utvecklas och det jag gärna ser mer av är att vi får till en högre lägstanivå och en jämnare nivå överlag då vi stundtals i matcherna har haft perioder där vi gått ner oss och bjudit in motståndarna i matchen igen. Det är något som kommer att bli bättre med tiden och ju mer matcher vi får i kroppen, säger IFK Kungälvs huvudtränare Anders Uhlin och fortsätter:

- Vi kommer i helgen att möta två lag som vill hålla mycket i bollen och det är något vi behöver bli lite bättre på, att hålla i bollen mer när vi får lägen och därmed få längre anfall, vi har ett sådant skickligt lag att vi ska kunna göra det och om vi lyckas med det samt fortsätter att följa den matchplan vi har så ska vi ha goda chanser på flera poäng under helgen, avslutar Uhlin.

I Stockholm på söndag så får även Kungälv en rejäl klack med sig i ryggen då upp mot 60 Personer förväntas dyka upp på Bergshamra IP då en resa arrangeras av Skarpa Supporterförening i samarbete med Wickströms Kulturresor.