IFK Kungälv lyckades inte riktigt ladda om batterierna efter den imponerade bortasegern mot Kalix utan föll under söndagen med klara 5-1 borta mot AIK. 

IFK Kungälvs långa borturné under helgen slutade i att laget fick räkna in säsongens första förlust i allsvenskan. AIK tog tidigt kommandot om matchen mot Berghamra IP och vann till slut med 5-1. Kungälvs mål kom i slutminuterna då Ted Skoglund satte dit bollen bakom Andreas Bergwall i AIK-målet.

Årets allsvenska har redan visat sig bli så jämn som många förutspått och under söndagen föll bland annat topptippade Ljusdal med 6-7 hemma mot Boltic samtidigt som Nässjö tappade poäng hemma mot Rättvik.

Efter en lång tåg- och bussresa till Kalix med en efterföljande resa till AIK får IFK-spelarna nu åka hem och ladda om batterierna inför nästa helgs dubbla hemmamatcher på Skarpe Nord.

Efter fyra matcher har laget nu tre segrar och en förlust och hänger därmed så här långt med högt upp i den haltande tabellen. Ett längre referat från matchen kommer senare under söndagen på ifkkungalv.se från hemsidans reporter Leboff Svensson som rest med laget under hela helgen.

Matchfakta: AIK Bandy – IFK Kungälv