Kära IFK vänner, då var det äntligen dags för bandy igen på hemmaplan efter över två veckors väntan. Och inte nog med att vi äntligen kan gå ner till Skarpe Nord igen och heja fram våra röd blåa hjältar, utan det väntar dessutom en fullspäckad bandyhelg med två matcher på två dagar. Första matchen mot Västanfors på lördag klockan 15.30 och andra matchen mot Ljusdal på söndag klockan 13.00.

Kungälv kommer med två vinster och en förlust i bagaget och ligger på en fjärdeplats i tabellen med en match mindre spelad än de flesta lagen, detta eftersom IFK fick skjuta upp hemmapremiären.

Västanfors parkerar på jumboplatsen i tabellen och har haft det tufft i inledningen med en del spelaromsättning inför denna säsong. Några uttalanden som har gjorts inför säsongen har varit att man har en för svag trupp för spel i allsvenskan. Nu har man dock fått in fyra nyförvärv från AIK då AIK hade en för stor trupp och behövde därför banta truppen. Våran gissning är att vi troligtvis får se nyförvärven på Skarpe Nord imorgon. Västanfors är också en klassisk klubb och lär spela med mycket hjärta och passion. Spelare att se upp med är bland annat Robin Rebermark, Alexander Kashtanov och Dimitri Fetisov.

Ljusdal som IFK möter på söndag har en stark trupp och var även det lag som flest tränare tippade att ta hem allsvenskan i år. För tillfället ligger dom på tredjeplats i tabellen med ett poäng mer än Kungälv, men då har de även en mer match spelad. Ljusdal var även det lag som IFK besegrade i finalen i allsvenska supercupen. Så det förväntas bli en jämn och spännande match. Ljusdal har en stor och jämn trupp och brukar ofta bjuda upp till kamp i matchen. Spelare med lite extra stjärnstatus är bland annat Misha Sveshnikov och Jonas Pettersson.

IFK Kungälv har alla spelare tillgängliga inför helgens matcher och ställer upp med bästa lag för dagen. Så trots lite halvdant väder så ser vi nu till att ta oss ner till Skarpe Nord och stöttar laget i denna tuffa och spännande helg som väntar.