IFK Kungälv började denna bandyhelg på bästa tänkbara sätt, med en härlig vinst mot Västanfors. När domaren blåste av så fastställdes resultatet till 4-1.

Matchen dominerades utav Kungälv som skapade många målchanser som dock aldrig letades sig in i mål. Utan alla fyra alla målen tillkom på hörnor, vilket inte brukar vara IFK:s signum. Även Västanfors enda mål tillkom också på en hörna. Båda lagen var täta hemåt och spelade med ett bra försvarsspel. Det var två mycket synkade lag vi fick se, framförallt i första halvleken. Kungälv förde dock spelet och satsade mycket på luftpassningar och att gå runt på kanterna. Andra halvleken bjöd på lite mer fart och fläkt med mer kontringsspel och ett högre pressande Västanfors, men dom lyckades trots detta inte skapa många farligheter.

Så med vinst i den första av två matcher så kan man inte annat än att redan nu längta till morgondagens batalj mot Ljusdal. Vi hoppas såklart på ett stort publikstöd så att vi förhoppningsvis kan knyta ihop helgen med fyra härliga poäng.

Matchen sändes även på bandyallsvenskan.se och highlights från matchen kan ni se här och matchrapporten här