Dagens match blev en rysare ända fram till domaren blåste av matchen som slutade med oavgjort. Detta efter dominans i varsin halvlek utav lagen.

Det kunde inte börja på ett bättre sätt än det gjorde i dag, IFK hade redan efter tre och en halv minut ledningen i matchen med 2-0. Detta efter två snabba mål som Kungälv hade lite tur med. Det första målet tillkom via ett lyft av IFK där Ted Skoglund fick bollen och passade den vidare till Robert Thelin som lyckades pricka mål. Mål nummer två var en lite komisk situation där Andreas Berggren fick tag i en retur och slog den på volly fram till Ted Skoglund som också slog den på volly förbi Ljusdals målvakt och in i mål. Snacka om ett glatt gäng och en publik som var lyriska med denna start.

Kungälv spelade sedan riktigt bra i första halvlek och kom upp bra i styrningen. Dom höll ett härligt tempo i både passningar och skridskoåkningen och Ljusdal hade inte mycket att komma med. Men detta främst för att Kungälv gjorde Ljusdal dåliga med ett tufft spel och en riktig kämparinställning där hela laget spelade väldigt bra och bidrog på alla positioner.

Men efter 15 minuters spel så lyckades Ljusdal reducera till 2-1 via ett spelmål av Misha Sveshnikov. Men IFK fortsatte att hålla ett bra tempo och gick inte ner sig på grund av detta, och det gav utdelning. Efter 20 minuter spelade så gjorde Ted Skoglund ytterligare ett mål och fastställde resultatet i halvlek till 3-1.

Halvtidsresultat 3-1

Lagom till andra halvlek så hade det börjat regna och detta skulle spela en stor roll i hur matchen utvecklades. Ljusdal tog kommandot direkt i andra halvlek och gick upp högt i banan och tryckte hem Kungälv som kändes lite stressade på grund av det och även på grund av vädret som gjorde att det slogs mycket lyror och det saknades ett spel över mittplan. Den spelbild som blev var inte Kungälvsbänken nöjda med och tog därför sin timeout redan efter sju minuter spelade. Detta gav åskådarna ett nytt hopp om att få se IFK spela lika bra som i första halvlek. Men tyvärr så var det Ljusdals halvlek och efter 65 minuter så kom 3-2 målet via Emil Järbing.

Kungälv fortsatte att försöka hitta sitt spel igen och spela bandy och inte bara slå lyror och låta vädret styra spelet. Men tyvärr utan resultat. Efter 74 minuter spelade så utjämnade Ljusdal till 3-3, åter igen av Misha Sveshnikov.

Efter detta så skapade dock Kungälv ca fem riktigt vassa och bra chanser till mål, med dessvärre så sköts det antingen utanför eller så räddade målvakten. Så laget hade verkligen chansen att vinna matchen, men då måste dessa chanser sitta.

Men ett slutresultat 3-3 mot Ljusdal en söndagsmatch på ett regnigt Skarpe Nord är helt klart godkänt. Och Kungälv knyter ändå ihop denna intensiva bandyhelg med 3 härliga poäng och en stabil tredje placering i tabellen, detta då med endast sex spelade matcher.

Även denna match sändes på bandyallsvenskan.se och highlights ser ni här och matchrapport ser ni här