IFK Kungälv har fått tre A-spelare uttagna till olika landslagsuppdrag.

Viktor Lindblom och Joel Emanuelsson har båda blivit uttagna till 26-mannatruppens läger för den nyligen instiftade universiaden. Universiaden är en turnering för spelare  som bedriver eftergymnasiala studier och är mellan 17-25 år. Lagkapten är Stefan ”Lillis” Jonsson.

– Utifrån förutsättningarna får vi kolla brett och på många spelare. Vi behöver träffas och gå igenom tankar om grundspel och så vidare. Det finns spelare som är aktuella för Universiaden som inte är med på det här lägret. Men stommen är med i Uppsala, säger Stefan till svenskbandy.se.

Universiaden arrangeras i bandymetropolen Krasnojarsk 2-12 mars 2019. Totalt deltar 50 nationer och 3 000 atleter tävlar i 76 grenar inom 11 idrotter. Sverige ställer upp med både ett damlag och ett herrlag i bandy.

Klubbens slitvarg nr 1, Greger Svenn har för sitt slit och sin kunskap belönats med en plats i det Norska landslaget. Greger kommer att spela fyrnationsturneringen till helgen i Rättvik och kommer förhoppningsvis att även ta en plats i det kommande VM som spelas i Sverige i slutet på januari. Greger är en spelare som alla klubbar vore glad över och som sliter i det tysta och kryddar sitt spel med ett och annat mål också.

Roligt för IFK att vi återigen har lirare som uppmärksammans och får en möjlighet att visa att de kan och vill och att det går att nå långt även på västkusten med utomhuslir.

Klubben önskar våra spelare stort lycka till

Foto: Johan Spanås