IFK Kungälv tog under lördagen en ny seger hemma på Skarpe Nord när Tranås Bois besegrades med 3-1 efter att Mikael Lindberg stått för samtliga mål.
1:a halvlek
Det var många som undrade hur det skulle sluta när vädergudarna hade bestämt sig för att öppna upp himlen ovanför Skarpe Nord och låta regnet ösa ner, men trots detta så var det Kungälv som inledde på absolut bästa sätt när Mikael Lindberg förvaltade en hörna slagen ifrån vänster genom att smacka upp bollen i nättaket.

En skön start för hemmalaget som dock hade en del problem under halvlekens gång med Tranås lyftspel upp mot forwarden Robin Östh, som gång på gång var ytterst nära att vaska fram heta målchanser för bortalaget. Men med ett gediget försvarsarbete och ett tryggt målvaktsspel ifrån Victor Lindblom så var det istället Kungälv som kunde gå ifrån till 2-0 när Lukas Persson blir nerriven av Tranåsmålvakten Johan Hedbris i den 24:e matchminuten och en straff som Mikael Lindberg förvaltade på bästa sätt genom att placera in bollen lågt till vänster om målvakten.

Regnet ökar allt mer ju längre halvleken går och under den sista kvarten så är det svårt för dom båda lagen att kunna föra något som helst spel efter isen mer än att bollen lyfts gång på gång in i dom båda lagens straffområden och vi får se Kungälv åka in i paus med en 2-0 ledning i ryggen. 2:a halvlek.

Inför den andra halvleken så såg det ut att bli bättre förutsättningar då regnet även det tog en halvtidsvila och även höll sig borta under den andra halvlekens inledande minuter, men ack så fel man kan ha ibland och regnet återkom i ett tidigt skede vilket återigen gjorde det svårt för dom båda lagen att få till någon form av skönspel.

Trots regnet så var matchens lirare, #5 Viktor Uhlin på ett fantastiskt spelhumör, när han gång på gång lyckades gunga igenom Tranåsförsvaret, och i den 56:e matchminuten så kom han såpass långt att Tranåsförsvarare tvingades ta oschysstheter och gav även Kungälv sin andra straff i matchen som Mikael Lindberg återigen oerhört kyligt placerade in imål till 3-0.

Tranås försökte sedan desperat med flera lyft in i straffområdet vilka Kungälvsförsvaret ledda av liberon Hampus Kärnman kunde plocka undan gång på gång. Bortalaget kom inte närmre än en 3-1 reducering i den 89:e minuten och IFK Kungälv kan på nytt räkna in en seger hemma på Skarpe Nord och fortsätta sin fina start på säsongen.

Matchfakta

Foto: Johan Spanås