Ny helg väntar, och även en ny hemmamatch står på schemat då Bandyallsvenskan tuffar vidare och Tranås ska komma på besök.
En rejält haltande tabell där Kungälv är ett av lagen som ”endast” lirat sex stycken matcher, medan flera av lagen i serien redan är uppe på åtta spelade matcher.

13.45 är det avslag på Skarpe Nord då nästjumbon från Småland Tranås Bois kommer på besök, en anrik klubb bildad 1941 som bildar ett starkt bandyfäste i Småland tillsammans med andra klubbar som Nässjö och Vetlanda, vilka det spelats flera derbyn emot under åren.

Dagens Tranås har dock haft en jobbig säsongsinledning med endast fyra poäng inspelade på dom sju första matcherna, och så sent som i onsdags förlorade man på hemmaplan mot Lidköping AIK med 4-5, men om man ser till truppen så finns det ett par spelare att se upp med för hemmalaget, och där kan man nämna: Forwarden Robin Östh (6+0), Jimmie Magnusson (3+5) samt Jenisejskolade Konstantin Akhlestin (2+5) som förutom Tranås även representerat Ale/Surte,Boltic samt Vetlanda.

Vi lär få se ett taggat och revanschsuget Tranås på besök i Kungälv denna Lördag som dock kommer få en rejäl nöt att knäcka i ett Kungälv som är obesegrat på hemmaplan såhär långt.

Varmt välkomna till Skarpe Nord!

 

Foto: Johan Spanås