Kungälv började matchen på samma sätt som de senaste matcherna, genom att ta ledningen tidigt i matchen. Detta tillkom via en straff som IFK fick efter att Ted Skoglund gjort en uppåkning och blev nerdragen av Boltics försvar. Straffen sköts i mål stabilt av Lukas Persson.

Efter denna inledning så bröt dock Kungälv trenden. IFKs anfall kom mest på kanten de få gånger man kom runt. Boltic var det drivande laget som ägde mest boll och tryckte hem IFK en aning. Boltic gjorde ett fint försvarsarbete där man flertalet gånger lyckades stoppa Kungälv genom att helt regelrätt ta bollen från kungälvsspelarna. Boltic hade stor delaktighet och byggde mycket för sina stjärnspelare. Efter 31 minuter lyckades Bolitc kvittera genom ett spelmål efter skott i vänstervinkel.

I slutet på första halvlek så blev det mer och mer känslor på plan och spelet blev hårdare och lite grinigare, vilket ledde till fler hugg och även utvisning hos båda lagen. Spelet var även tufft i början av halvleken och domaren tillät stundtals en hel del.

I 43:e minuten så får Boltic en straff och tar då ledningen i matchen med 1-2. Anmärkningsvärt för denna halvlek är att IFK inte skapar en enda hörna, vilket är ovanligt om man kollar statistiken för de senaste matcherna. Där ser man tydligt att laget har vart duktiga på att skapa fasta situationer och det är också i dessa som många av deras mål kommit. Men Boltic försvarade sig bra och tillät inte IFK att skapa hörna vid kortlinjen.

Halvtidsresultat 1-2 

Till andra halvlek hade Kungälv ryckt upp sig och började starkt från start, och var mer likt det lag man sett de senaste matcherna. Det var ett piggare lag som klev upp i banan direkt och visade Bolitc att det ska vara svårt att möta IFK på Skarpe Nord. Och efter fem minuter så kom den, hörnan, som Lukas Persson pangade in i mål och därmed kvitterade till 2-2.

IFK tog även ledningen i matchen efter 66 minuter via ytterligare en hörna från vänster och denna gång var det Viktor Uhlin som satte den i mål. Boltic hade fallit tillbaka lite i sin press från första halvlek och bjöd in Kungälv att ta initiativet i matchen. Men efter IFKs ledningsmål så satte man fart och skapade endel hörnor och tryck.

Spelet böljade sedan fram och tillbaka och båda lagen hade lägen att avgöra men det skulle dröja till matchens sista minut innan sista målet föll. Det blev tillslut en kvittering ifrån Boltic efter ett frislag mitt framför IFKs mål. Frislaget i sig var korrekt dömt men sedan kom ett tveksamt och lite oklart domslut då domaren efter första skottet tog en utvisning på en kungälvsspelare, och i och med det så slogs frislaget om och gick efter en retur i mål. När matchen blåstes av efter detta så var det många upprörda och frustrerade IFK spelare som var framme och försökte prata med domaren och förstå vad det egentligen var som hände i slutminuten och som till sist kostade Kungälv segern.

Men ett poäng är ändå bra med tanke på hur matchen såg ut, och nu är det bara att ta nya tag och ladda om inför nästa match. Och med detta poäng så gick Kungälv upp till andra platsen i tabellen.

Slutresultat 3-3

Vi vill avsluta med att gratulera IFKs nummer 82 Robert Thelin som återigen är uttagen i Ungerns landslag inför VM.

Matchfakta hittar ni här

Foto: Johan Spanås