På lördag 14.00 gästar IFK Kungälv klassiska Örebro SK. Ett lag som föreningen på 70-talet spelade SM-semifinal mot och som IFK Kungälv under 2000-talet tampats vid flera tillfällen mot i både Elitserien och Allsvenskan. 

De gamla matcherna är dock som det heter historia nu och under fredagen möter IFK Kungälv ett starkt lag, inte minst på hemmais i Behrn Arena.

Örebro har precis som IFK Kungälv, i den något haltande Allsvenskan bandytabellen, spelat åtta matcher. Under dessa har det blivit tre segrar, tre oavgjorda och två förluster.

Laget parkerar därmed i mitten av den jämna tabellen, tre poäng bakom IFK Kungälv som så här långt under överraskat förhandstipsen i och med lagets fina läge i tabellen, på andra plats bakom den ännu kanske större överraskningen, serieledande Åby-Tjureda som IFK Kungälv gästar den 22 december på bortais.

Örebro SK kommer senast från en förslut mot just serieledarna på hemmais i en match som slutade 3-5. Förutom den matchen har ÖSK varit ruggit starka på hemmais genom segrar mot de förmodade topplagen Gripen och Kalix och ett oavgjort resultat mot AIK. Laget har också slagit Lidköpings AIK i Behrns Arena och har därmed tagit samtliga sina segrar så här långt på hemmais.

Det är med andra ord en tuff bortamatch som väntar IFK Kungälv som själva senaste spelade 3-3 mot Boltic hemma på Skarpe Nord i onsdags.

Bland hemmaspelarna får IFK Kungälv bland andra se upp med den duktige finländaren och landslagsmannen Joonas Peuhkuri som är en viktig del i Örebros offensiva spel.

För Kungälvs del gäller det som vanligt att på bortais vara noggranna i försvarsspelet och fasta situationer, som IFK Kungälv så här långt varit starka på under säsongen, kan mycket väl visa sig bli det som kan bli avgörande i lördagens match.

Kan man inte vara på plats i Örebro går matchen att följa på elitrapport.se eller via Staylive som sänder matchen vi nätet.

Foto/Johan Spanås