IFK Kungälv förlorade under lördagen borta mot hemmastarka Örebro SK med 6-3. Hemmalaget kopplade tidigt greppet om matchen och ledde efter sex minuters spel med 2-0. 

IFK Kungälv visste på förhand att lördagens bortamatch mot Örebro var en av säsongens svåraste. På hemmais har ÖSK tidigare bland annat besegrat Kalix och Gripen och laget satte också högsta fart direkt genom att tidigt göra 1-o genom lagkaptenen Victor Janers innan Nico Nevalainen gjorde 2-0. Endast sex minuter var då spelade och trots att IFK Kungälv försökte äta sig in i matchen kom man i under halvleken inte närmare i målprotokollet och i halvlek hade hemmalaget istället ökat på till 3-0, vilket inte minst berodde på bra spel av målvakten Joakim Westberg.

Halvtidsreslutat: 3-0

I den andra halvleken fick Kungälv den start man behövde för att försöka vända på matchen då lagkapten Mikael Lindberg satte dit en hörna efter fem minuter. Varje gång Kungälv fick kontakt kom dock ett psykologiskt jobbigt mål från hemmalagets sida och närmare än två mål ifrån hemmalaget kom aldrig Kungälv trots reduceringar till både 4-2 och 5-3.

Två av Kungälvs mål kom på hörnor och laget har den senaste tiden haft svårt att göra mål annat än på fasta situationer. Slutresultatet skrevs till slut till 6-3 efter att Filip Bergman satte dit en hörna bara några minuter efter att Lukas Persson hade gett Kungälv vittring med tio minuter kvar att spela då han sköt in en reducering till 5-3.

IFK Kungälv får nu ladda om batterierna till bortamatchen mot serieledande Åby-Tjureda som går från klarhet till klarhet. Under lördagen besegrade man svårspelade Boltic på hemmais med hela 6-1.

Matchfakta: 

Foto: Johan Spanås