Två dagar innan julafton åker IFK Kungälv österut för bortamatch mot serieledande Åby-Tjureda som spelar sina hemmamatcher ute i skogen i Åby utanför Växjö.

Åby Tjureda är en gammal och gedigen förening som genom åren framför allt gjort sig känd för att ha fostrat blivande storspelare. Förra säsongen tog laget klivit upp i Allsvenskan och under det andra året har laget imponerat storligen och leder serien och ligger i en annars jämn tabell hela fem poäng före jagande Gripen, Kalix, Kungälv och AIK.

Under de inledande nio matcherna som Åby-Tjureda har spelat har man radat upp åtta segrar och har bara tappat poäng i en match då man spelade oavgjort borta på Rättvik.

I laget hittas flera intressanta namn, bland andra den unge skyttekungen Filip Bringe, som junior i Vetlanda gjorde sig känd över hela bandysverige för sitt mäktiga skott. Bringe gjorde även ett par säsonger i Vetlanda BK:s A-lag i elitserien innan han bestämde sig för att helt satsa på spel i Åby-Tjureda.

I laget finns även den tidigare Hammarby- och Vetlandaspelaren Ulf Einarsson med både SM-guld och proffsäventyr i Ryssland på meritlistan. Under vintern har laget även lånat in den unge ryske anfallaren Kirill Popelyaev från Dynamo Moskva.

Det är med andra ord en tuff bortamatch som väntar IFK Kungälv som själva kommer från en förlust borta mot Örebro SK. IFK Kungälv har ändå en positiv anda i laget efter en bra säsongsinledning och mot Örebro missade laget mängder av chanser, som om de hade förvaltats väl hade kunnat ha räckt till minst en poäng i den matchen.

Matchen mot Åby-Tjureda startar klockan 14.00 och för alla som inte har tid eller möjlighet att åka till Småland två dagar innan julafton går matchen att följa på Elitrapport.se eller att ses via pay per view hos bandyplay.se

För den som vill läsa mer om Åby-Tjureda gjorde magasinet Bandyportföljen förra säsongen ett läsvärt nedslag hos smålänningarna som ni hittar här.