IFK Kungälv besegrade under lördagen serieledarna och dessförinnan obesegrade Åby-Tjureda. Stor segerregissör var Ted Skoglund som stod för Kungälvs samtliga fyra mål.  

Matchen började annars illa för IFK Kungälv då laget bara några minuter in i den första halvleken tappade bollen på egen planhalva vilket resulterade i att Filip Fransson kunde ge hemmalaget ledningen med 1-0.

Båda lagen brände sedan var sin jättechans då Lukas Persson först missade för Kungälv innan Viktor Lindblom i Kungälvsmålet stod för en jätteräddning då han avvärjde smålänningarnas ryske anfallare Kirill Popelayevs friläge.

Matchen stod sedan och vägde länge och båda lagen skaffade sig ett par hörnor som dock inte resulterade i några mål. 28 minuter in i matchen tog Ted Skoglund tillbaka Kungälv i matchen då han från eget straffområde satte fart och nådde hela vägen fram till målet och satte dit 1-1. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Halvtidsresultat: 1-1

I den andra halvleken tog Kungälv över mer och mer av spelet och och i den 63:e minuten var det återigen dags för stekhete Ted Skoglund att hamna i matchprotokollet då han gjorde 1-2.

Åby-Tjureda tog sedan en timeout och några minuter efter den blev Kungälvs skyttekung Lukas Persson utvisad. Kungälv svarade det med att göra 1-3, återigen genom Ted Skoglund som stod för ännu ett magnifikt solonummer då han vaggade sig fram slalom mellan hemmaspelarna.

Ett hattrick räckte inte den här dagen för Kungälvs store lirare Ted Skoglund. Efter att Åby-Tjureda först var nära att reducera var det dags igen då Skoglund gjorde sitt fjärde mål för dagen. Sista målet var en retur efter en hörnvariant från Kungälvs sida.

Segern, som innebär att Åby-Tjureda fick inkassera säsongens första förlust, tar Kungälv upp på andraplats i tabellen – tre poäng bakom just smålänningarna.

Nu får IFK-spelarna njuta av segern under helgen och fira jul med sina nära och kära. Sedan väntar en ny toppmatch i Allsvenskan då Kungälv gästar Gripen på bortaplan på Annandagen – ett Gripen som skuggar Kungälv två poäng bakom i tabellen, men som den senaste tiden har visat storform och öst in mål.

Fullständig matchfakta från drabbningen hittar ni här.