IFK Kungälv nådde inte hela vägen fram på Annandagen. Efter 2-2 i halvtid gled hemmalaget Gripen ifrån i den andra efter två tidiga hörnmål.

Annandagsdrabbningen mellan Gripen och IFK Kungälv var länge ett ställningskrig mellan två jämna lag. I mitten av den andra halvleken tog Gripen tog ledningen med både 1-0 och 2-0 inom loppet av några minuter.

Lika snabbt kunde IFK Kungälv både reducera och kvittera genom Lukas Persson efter två fina Kungävlsanfall i slutet av den första halvleken.

Halvtidsresultat: 2-2

I den andra halvleken tog Gripen tidigt kommandot om matchen mot ett Kungälv som pressades tillbaka och hade det svårt att nå över halva plan. Både 3-2 och 4-2 kom på hörna.

Kungälv försökte sedan lyfta fram laget och skapade en och annan målchans utan att komma närma i målprotokollet. Istället kunde Gripen i slutet av matchen rinna ifrån till hela 7-2.

För Kungälvs del gäller det nu bara att slicka såren och fylla på med revansch lusta då Gripen kommer på besök på Skarpe Nord senare i veckan den 29 december på Skarpe Nord.

Gripens seger innebär att laget nu går upp på samma poäng som IFK Kungälv i toppen av den jämna Allsvenskan tabellen.

Det IFK Kungälv och kanske framförallt supportrarna får tag med sig är kanske en överlägsen seger på läktarna där ett massivt bortafölje matchen igenom gav känslan av att det var IFK Kungälv som hade hemmamatch.

Matchfakta: