Skarpe nord bjöd på plusgrader, moln och lättare duggregn hela matchen idag när GripenTrollhättan var på besök. Gripen spelade mycket på vilja, tufft spel, stundtals fult och kämparglöd när man vann med 2-3 idag.

Kungälv tog ledning i den 13:e matchminuten då Lukas Persson gick i djupled och tog emot en fin passning från Viktor Uhlin ifrån vänster till höger i banan. IFK hade innan det haft ett missat friläge och en missad hörna. Sedan bjöd inte första halvleken på några mer mål, men efter 17 minuter fick laget en straff som man sköt utanför.

Spelet i den första halvleken var jämt och tufft och båda lagen kämpade för att vinna bollen på den svårspelade isen. Annars var det två ganska defensiva lag vi fick se.

Halvtidsresultat: 1-0

Kungälv fick en lika dålig start idag i andra halvlek, som senast uppe i Trollhättan och släppte in två hörnmål under de första sex minuterna. Detta är något som laget måste få ordning på och vara mer på tårna när andra halvlek drar igång. Gripen fick sedan en straff i 59:e matchminuten och gjorde mål på den genom Markus Eriksson.

Annars dominerades andra halvlek av en hel del utvisningar, och spelet var stundtals hårt och ibland på gränsen till olämpligt. Domsluten var i vissa fall svåra att ta till sig då domarna ibland blåste för ingenting och stundtals lät spelarna göra fula saker på isen utan någon konsekvens.

Kungälv fortsatte missa chanser och man lyckades endast få in en reducering till 2-3 genom Erik Olsson framspelad av Ted Skoglund i 67:e minuten. Sent i matchen tog IFK timeout och satsade allt framåt men utan att lyckas få in lägena. Förlust idag är ett faktum och Kungälv ligger nu på sjätteplats i tabellen och får hoppas på att vända denna trenden nästa år.

Slutresultat: 2-3 

Matchfakta hittar ni här och higlights från bandyallsvenskan.se hittar ni här

Med detta vill vi önska alla ett riktigt Gott Nytt År!

Foto: Johan Spanås