IFK Kungälv och Surte BK har fått det stora nöjet att tillsammans arrangera VM-matchen Sverige – Finland den 28 januari kl. 19:00 i Ale Arena

Trycket på biljetterna är över förväntan och för att säkre er plats på läktaren kan det vara lämpligt att förköpa en biljett

VM 2019 arrangeras i Vänersborg som har en gedigen erfarenhet av att arrangera. Hela tre turneringar har det blivit genom åren och detta är den fjärde. I år spelas A- och B-gruppen efter varandra vilket innebär att cirka 60 matcher skall spelas inom loppet av en två veckor. Lördag 26 januari är det invigning och lördag 2 februari är det final. Vänersborg är arrangör och huvudarena men även Slättbergshallen i Trollhättan, Ale Arena i Bohus samt den nya banan i Borås har matcher.

Surte BK och IFK Kungälv fick frågan om de var intresserade att arrangera just Sverige – Finland den 28 januari i Ale Arena och efter lite sonderingar så tackade klubbarna ja. Organisationen och aktiviteter är under utarbetande och det är både spännande och hedrande att arbeta tillsammans för bandyns bästa. Att föreningarna vill sprida budskapet i Göteborgsområdet om bandys förträfflighet samt öka ungdomsrekryteringen till hela området är naturligtvis en klar målsättning men också göra ett strålande arrangemang som besökarna minns länge och kanske gärna också återkommer till de seriematcher som spelas runt och omkring Göteborg på de bandybanor som finns.

Matchen som arrangeras är Sveriges och Finlands andra match i turneringen och gäller mycket för båda nationerna och det blir ett nöje att få se delar av världens bästa bandyspelare i Ale Arena. I Finland lirar också många som har spelat i IFK Kungälv så åtminstone Kungälvspubliken bör vallfärda över älven för att återse de finska lejonen som glatt Kungälvsborna genom åren. I Sverige återfinns ingen just nu som spelat i IFK Kungälv eller Surte BK men alla spelare har varit på både Skarpe Nord och Ale Arena och lirat och att åter besöka Ale med kanske den bästa is som finns, är naturligtvis ett kärt återseende. Att få revansch på Finland som överraskande slog Sverige i fyrnationsturneringen i Rättvik i helgen, är en given målsättning.

Nu släpps biljetterna och ni finner VM-loggan uppe till höger på respektive klubbars webbar eller på VM-siten. Klicka på den och ni kommer till biljettsiten.

Ni kan även klicka på länken nedan för att komma till biljettsiten.

VM-biljetter>>

Först till kvarn är det som gäller och det finns 1500 biljetter

Varmt, varmt välkomna

Surte BK och IFK Kungälv