I helgen spelar IFK Kungälv två viktiga hemmamatcher då laget tar emot Borlänge och Rättvik på Skarpe Nord. Ska Kungälv fortsatt haka på toppen av tabellen och en jakt på en kvalplats till Elitserien är det vinster som gäller. 

Som väntat har Bandy Allsvenskan utvecklas till ett riktig Getingbo och med 16 poäng inspelade ligger IFK Kungälv på en sjundeplats i tabellen. Det är dock bara en poäng upp till Nässjö IF på tredjeplats som innebär en kvalplats till Elitserien.

IFK Kungälv hade under december ett tufft spelschema och blandade och gav resultatmässigt. Laget imponerade stort när man som första lag i serien besegrade serieledande Åby-Tjureda, men åkte sedan på två raka förluster mot Gripen. Förra helgen studsade laget tillbaka genom en stark seger borta mot Boltic.

I helgen väntar två luriga matcher för IFK Kungälv. Först ut är Borlänge Peace & Love City som kommer till Skarpe Nord på lördag. Ett Borlänge som blandat och gett under säsongen, och som inför helgens matcher ligger på 11:e plats i tabellen, fyra poäng bakom Kungälv. I Borlänge får Kungälv bland annat se upp med den Kalixfostrade talangen Christian Frohm, född 1997, som så här långt under seriespelet har gjort 22 mål på 14 matcher.

På söndag väntar sedan Rättvik bandy. Ett lag som spelar sina hemmamatcher inomhus och som tog klivet tillbaka upp i Allsvenskan inför den här säsongen.

Nykomlingen har gjort det bra och ligger med sina elva poäng, en poäng bakom Borlänge, laget har dock en match mindre spelad. Laget har bland annat spelat oavgjort hemma mot serieledarna Åby-Tjureda under säsongen och har kapacitet att störa vilket lag som helst i serien.

Poängmässigt är det den Edsbynfostrade anfallaren Markus Karlström som gjort störst avtryck i Rättvik under säsongen med sina 20 mål så här långt.

För IFK Kungälvs del gäller det som vanligt att få till en trygg defensiv, men också att få det att lossna framåt. Bland de 13 främsta lagen i tabellen, med totalt 16 lag, är det bara Örebro SK som har gjort färre mål med sina 47 jämfört med Kungälvs 50. Borlänge och Rättvik har till exempel gjort 63 mål vardera.

Senast mot Boltic saknades IFK Kungälvs lagkapten Mikael Lindberg. Om han spelar i helgen återstår att se.

Matchen på lördag börjar klockan 16.00 och matchen på söndag spelas med start klockan 13.00.

Varmt välkomna önskar IFK Kungälv publik och gästande lag till Skarpe Nord.

p.s. Nu säljer vi även VM-biljetter, Sverige – Finland 28 januari kl 19:00 i Ale Arena, i Skarpas bod på matcherna i helgen samt även på MAXI och vårt kansli d.s