IFK Kungälv följde upp förra helgens seger mot Boltic genom att besegra Borlänge. Äntligen lossnade också målskyttet rejält då Kungälv till slut vann med 8-3. 

Ett taggat IFK Kungälv tog tidigt kommandot i lördagens match då Viktor Ulhin gjorde 1-0 på straff redan i den andra minuten. Uhlin som var IFK Kungälvs enda nyförvärv utifrån inför säsongen börjar verkligen bli varm i kläderna och det skulle komma mer från hans klubba.

Innan dess ville dock Lukas Persson säga sitt och i den 19:e minuten ökade han på ledningen till 2-0 då han pangade in en hörna.

I mitten av halvleken reducerade Borlänge till 2-1 genom junioren Viktor Nyström och nerven fanns med andra ord kvar i matchen i för den andra halvleken.

Halvtidsresultat: 2-1

IFK Kungälv öppnade den andra halvleken precis som den första och gick tidigt ifrån till både 3-1 och 4-1. Målen gjordes återigen först av Viktor Uhlin innan även Lukas Persson blev tvåmålsskytt.

Mycket talade för att matchen var avgjort, men Borlänge visade moral och efter två inom loppget av omkring fem minuter från gästerna så var det match igen.

Kungälv var dock numret större sett över matchen som helhet och när Viktor Ulhin spelade fram till Ted Skoglunds mål i den 77:e minuten orkade gästerna inte resa sig ännu en gång. Istället kunde Kungälv öka på sin ledning och rinna ifrån till 8-3 efter Viktor Uhlin och Lukas Persson gjort ytterligare ett mål vardera och spiken i kistan satte slutligen Anton Ysing dit.

För IFK Kunglävs del var det förutom segern som gav två tunga poäng i tabellen glädjande att laget fick fart på anfallsspelet och fick bjuda hemmapubliken på en målfest.

Glädjande var också publiksiffran som återigen närmade sig 500 strecket då 477 personer fanns på plats på Skarpe Nord. Kungälv befäste därmed sin ledning i publikligan trots att laget inte spelade på hemmais under annandagen, en match som annars brukar dra upp publiksnittet en bra bit.

Segern gör också att Kungälv fortsatt hakar på toppen av Bandyallsvenskan. IFK är fortsatt en poäng bakom Nässjö IF på tredjeplats i tabellen, en plats som innebär kvalspel till Elitserien.

Redan imorgon söndag är det dags för ny hemmamatch på Skarpe Nord då Rättvik kommer på besök. Ett Rättvik som under lördagen förlorade borta mot Gripen i Trollhättan.

Fullständig matchfakta hittar ni här. 

FOTO: Johan Spanås/Bandyfoto