IFK Kungälv har på allvar blandat sig in i toppstriden av bandyallsvenskan efter att laget tog sin tredje raka seger när gästande IFK Rättvik från Dalarna besegrades under söndagen. IFK Kungälv ligger nu på fjärde plats, bara en poäng bakom en kvalplats till Elitserien. 

Kungälv inledde precis som under lördagens seger mot Borlänge genom att tidigt ta ledningen mot Rättvik då Ted Skoglund tryckte in en hörna.

I mitten av den andre halvleken ökade den stekhete Viktor Ulhin på till 2-0, återigen på en hörna inslagen av Daniel Strömquist.

Ted ökade sedan på till 3-0 innan halvtidsvilan och i slutet av halvleken rasslade målen in då Rättvik vid två tillfällen reducerade innan Viktor Uhlin satte dit sitt andra mål för dagen och femte för helgen.

Halvtidsresultat: 4-2

I den andra halvleken blev det precis som under lördagen onödigt spännande efter att Kungälv innehaft en ledning med flera mål. I den 53:e minuten reducerade gästerna till 4-3  genom lagets skyttekung Markus Karlström. Kungälvs tredje mål efter ett hörna för dagen, den här gången genom Anton Ysing var sist på bollen, punkterade dock matchen sju minuter senare och i den 82:e minuten fastställde senare Elias Modin slutresultatet till 7-3.

Fullständig matchfakta: 

Efter att ha haft problem med målfabrikationen har Kungälv i helgen gjort 15 mål på två matcher och söndagens segern innebär nu att Kungälv vunnit sina tre senaste matcher. Det syns också i tabellen. Samtidigt som både AIK, Gripen och Ljusdal tappade poäng  knappar Kungälv nu in på toppen. Laget ligger nu på fjärde plats och passerade både Ljusdal och Gripen i den jämna tabellen. Kungälv har nu fyra poäng upp till serieledande Åby-Tjureda som spelade 9-9 (!) hemma mot Kalix under söndagen, samtidigt som man bara är en poäng bakom AIK och Nässjö på tredje respektive andraplats,, vilka  innebär kvalspel till Elitserien.

Härnäst väntar nu två bortamatcher för Kungälv nästa helg då laget gästar Katrineholm och Tillberga. Nästa hemmamatch är den 25:e januari då IFK Kungälv tar emot tabelltvåan  Nässjö IF på Skarpe Nord.

Under den matchen byter IFK Kungälv för en unik kväll färg på matchtröjorna och spelar i orangea tröjor för att samla in pengar till Jontefonden. Det är fri entré till matchen och IFK Kungälv rustar för storpublik på Skarpe Nord. Läser mer om den matchen här.

Vi har med andra ord en stekhet avslutning att se fram emot av Bandyallsvenskan där IFK Kungälv just nu går från klarhet till klarhet.

För mer information om Jontefondsmatchen:

Så är du med och bidrar till Jontematchen

IFK Kungälv goes orange – En match för livet

 FOTO: Johan Spanås/bandyfoto.se