På fredag 19.00 väntas storpublik till Skarpe Nord under den unika Jontematchen då Nässjö IF kommer på besök. Det är fri entré till det allsvenska toppmötet och för första gången sedan 70-talet byter IFK Kungälv färg på sina hemmadräkter och spelar under kvällen i ett helt nytt ställ med Jontefondens orangea kulör. 

IFK Kungälv har gått och väntat på matchen i månader sedan det blev klart att föreningen med hjälp av privatpersoner och företag dedikerat matchen för att sprida Jontefondens viktiga arbete och lyfta frågan om organdonation.

Hittills har 141 230 kronor samlats in och i halvtid kommer representanter från Jontefonden att få in bandyvännernas bidrag.

Flera av IFK Kungälvs A-lagsspelare har också aktivt gått ut och visat sitt stöd för Jontefonden och meddelat Bandysverige att de är organdonatorer.

Mer läsning: A-lagets viktiga budskap till Bandysverige

Inramningen till matchen kommer att vara unik och för alla som vill ladda upp inför matchen på plats på Skarpe Nord kommer det bland annat att finnas öltält inne på arenan.

Själv matchen är i sig också högintressant då tabelltvåan Nässjö IF gästar tabellfyran IFK Kungälv. I nuläget skiljer det en poäng mellan lagen i tabellen och IFK Kungälv har lika många poäng som tabelltrean AIK som just nu innehar den sista kvalplatsen till Elitserien.

Senast Kungälv och Nässjö möttes var i den allsvenska premiären då IFK Kungälv vann med 5-1 i Småland, efter bland annat ett riktigt drömmål av Ted Skoglund. Den senaste månaden har Nässjö dock spelat upp sig och är i nuläget det kanske formstarkaste laget i hela serien.

I söndags besegrades bland annat AIK med hela 8-3 på bortais.

Det är med andra ord en tuff uppgift som väntar IFK Kungälv och bandysupportrarna har en nervkittlande toppmatch att se fram emot.

IFK Kungälv hälsar alla bandyvänner varmt välkomna till matchen och uppmanar samtidigt alla att komma i god tid då mycket publik väntas till Skarpe Nord.

Matchtröjorna IFK Kungälv spelar i kommer i efterhand att auktioneras ut till förmån för Jontefondens viktiga arbete.