Varje lördagsmorgon står Mona vid Skarpe Nord och välkomnar förväntansfulla barn och deras föräldrar. Det är dags för Skridskokul med IFK Kungälv!

Skridskokul drivs av IFK Kungälv genom ett initiativ av Svenska Bandyförbundet där Svenska Spel står som huvudpartner. Syftet är enkelt, alla barn ska ha rätt att lära sig åka skridskor.

Vad gör vi på Skridskokul?
Jo, vi lär barnen åka skridskor på ett positivt och enkelt sätt genom att använda lekar i alla övningar. Istället för att lära oss bromsa så plogar vi snö, för att vi ska bli bekväma med att ramla så slänger vi oss på isen och glider så långt vi kan. Självklart gör vi det för att hjälpa vaktmästarna att ta bort snön på isen. Dessutom får man 10 poäng varje gång man ramlar, allt för att ta bort rädslan för att göra bort sig om man råkar ramla. Alla lekar är på barnens villkor och vill man vila eller stå över en lek får man göra det.

Hur gör man för att vara med?
Kom ner till Skarpe Nord på lördagar vid kl. 8.45. Passet är mellan kl. 9.00-10.00 med en kort saftpaus i mitten.
Lämplig ålder brukar vara 4-5 år men vi har både yngre och äldre som är med oss. Föräldrar är mer än välkomna på isen, vi är många barn och vuxna behövs för att lekarna ska fungera. Alla som är på isen måste ha hjälm och skridskor, kläder efter väder men tänk på att vi rör på oss mycket så klä inte på barnen för mycket.

Det dyker alltid upp några nya varje vecka så det är inte försent än, kom gärna och prova!

Skridskokul drivs ideellt och kostar inget, IFK Kungälv står för planhyran.

Varmt välkomna!

 Jörgen och Mona Stjernström

 

Foto: Johan Spanås

(Bandyfoto.se)