IFK Kungälv åkte på en rejäl förlust när laget under tisdagen förlorade borta mot Lidköping AIK. Till slut skrevs resultatet till hela 10-1.

Efter en stark inledning på året har IFK Kungälv nu två raka förluster. På tisdagen stod Laik för motståndet, ett lag som inför matchen stod på samma poäng som Kungälv i tabellen och som IFK vann mot på Skarpe Nord i hemmapremiären i november.

Under tisdagens match kom IFK aldrig riktigt in i matchen och Laik gick tidigt ifrån till 3-0. Visst hopp fick bortalaget när lagkaptenen Mikael Lindberg reducerade ställningen till 3-1 i mitten av halvleken, men lika snabbt ökade hemmalaget på ledningen igen och i halvtidspaus stod det 4-1.

Efter pausvilan försökte, men lyckades Kungälv inte resa sig. Istället rann Laik iväg och vann med hela 10-1.

För Kungälvs del finns inte mycket annat än att försöka skaka ifrån sig förlusten och gå vidare genom att spela upp sig i de avslutande omgångarna av serien. Laget har klarat det uppsatta målet om att klara nytt kontrakt och förlusten på tisdagskvällen gör nu att de översta tre platserna som innebär möjlighet till Elitseriespel nästa år ser ut att ligga långt borta.

Förhoppningsvis kan vi nu få se ett IFK Kungälv som spelar ut när serieledarna Åby-Tjureda kommer till Skarpe Nord till helgen. Ett Åby-Tjureda som IFK Kungälv spelade kalasbandy mot i december och slog på bortais.

Matchfakta: