IFK Kungälv lyckades inte upprepa vad laget gjorde i december – vinna mot serieledande Åby-Tjureda. Istället var det smålänningarna som under lördagen drog det längsta strået i en spelmässigt jämn match. 

Ett revanschsuget Kungälv skrinnade under lördagen ut på Skarpe Nord fullt beslutsamma om att göra en betydligt bättre insats än när laget i tisdags åkte på en riktig käftsmäll borta mot Lidköpings AIK.

Spelarnas inställning syntes också på isen och under den inledande halvtimmen skapades också chanser, inte minst i flera hörnor, men ställningen höll sig vid 0-0. Istället kunde Åby-Tjureda efter 30 minuters spel ta ledningen genom lagets skyttekung Filip Bringe och målet blev det enda i den första halvleken.

Halvtidsresultat: 0-1

Det blev inledningsvis målsnålt i den andra halvleken. Efter dryga 15 minuters spel kunde gästerna sedan öka på till 0-2, en uppförsbacke som blev för brant för Kungälv att bestiga.

Spelmässigt hade Kungälv med bättre skärpa och marginalerna på sin sida kunnat ha vunnit matchen. Laget hade bland annat tio hörnor mot gästernas fyra och drabbades av inte mindre än 70 utvisningsminuter jämfört med 20 minuter för Åby-Tjureda.

Marginaler och domslut går inte sällan till ett lag i medgång och någonstans förtjänas de ofta också, även om det i en enskild match inte riktigt kan se så ut.

Innan matchen var slut skrevs resultatet till 1-4. För Kungälvs del var insatsen ändå ett klart steg framåt jämfört med matchen i Lidköping i tisdags och laget får nu inrikta sig på att avsluta serien snyggt och spela till sig en så bra placering som möjligt.

Under ledning av huvudtränaren Anders Uhlin har det unga IFK-laget tagit flera steg framåt. Det visar inte minst tabellplaceringen om man jämför med ifjol då IFK med nöd och näppe lyckades knipa en kvalplats för att hänga kvar i Allsvenskan och med ännu mindre marginaler senare sedan klara av kvalspelet.

För Åby-Tjureda innebär segern att laget nu bara är en seger ifrån Elitserien. Precis som i fjol, då Frillesås vann serien, ser alltså ett lag från en liten ort ut att ta steget upp i bandyns finrum. Det är bara att imponeras av smålänningarnas säsong oavsett och de lyckas hålla storsatsande AIK bakom sig i tabellen innan serien är färdigspelad.

Matchfakta hittar ni här.