IFK Kungälvs P14-lag består av 17 entusiastiska bandykillar 13-15 år gamla. Många av killarna har varit tillsammans sedan tiden i bandyskolan men varje år har det tillkommit nya killar till laget.

Vi startade säsongen i september med att träna några pass på Friskis & Svettis. Vi har kört lite stationsträning vilket varit kul inslag i vår fysträning. Därefter har vi hållit igång träningen med 2-3 pass i veckan. På träningarna har vi kul och väldigt bra uppslutning då vi oftast är mellan 15 och 20 killar eftersom vi ofta får besök av våra äldre kompisar i P16.

Vi spelar i två 11-mannaserier i Distrikt sydväst respektive distrikt Västergötland. Vi möter lag som Höjden, Mölndal, Villa, Vänersborg, Surte/Kareby flickor m.fl. Det är vår tredje säsong på stor is och det är kul att se utvecklingen av både killar och spel.
I december reste vi till Katrineholm för att spela Skobes Cup. Det var en riktigt rolig resa där killarna hade kul både på och utanför isen. 2-3 mars åker vi till Mölndal och spelar Kakservice Cup, där vi får spela mot både svenska och norska lag.

Vi tränar nu vidare på att lära oss spela bra bandy med allt vad det innebär. Skridskoåkningen är ett viktigt inslag i alla träningar och det brukar vara lite sega ben när vi kliver av efter träningarna.

Vill ni se oss spela är det bara att kolla in vår kalender på laget.se och komma ner till Skarpe Nord och se på härlig ungdomsbandy.

Ledarstaben består av Robert Warper, Freddie Hansson, Jan Pedersén, Daniel Keller, Mats Hermansson och Fredrik Olausson. Slipningen sköter Andreas Gillevik. Vi har ett härligt gäng med föräldrar som hejar och hjälper till med fika, speaker och material på våra matcher och träningar.

Hälsar Ledarna

https://www.laget.se/IFKBANDY_P14

Foto: Johan Spanås (Bandyfoto)