Med närmare 40 tillresta IFK supportrar och en publik på över 500 personer så blev det en mycket spännande match mot Tranås. Avgörandet kom först i åttioandra minuten när Robin Öst satte 5-4 till Tranås på ett frislag. 

Innan avgörandet så hade lagen följts åt under hela matchen fram till 4-4, detta via tre mål av Mikael Lindberg och ett mål av Anton Ysing för IFKs del.

I första halvlek bytte lagen chanser ganska friskt och det fanns gott om chanser då matchen höll ett högt tempo. IFK vände dock hem ganska mycket och höll i bollen endel. Det var Tranås som hade det bästa spelet och tempot, vilket var ganska väntat med tanke på Tranås placering i tabellen, men Kungälv var inte långt efter.

Halvtidsreultat: 2-2

I andra halvlek så var pressen stor för Tranås, som nu var tvungna att gå ifrån IFK för att ha en chans att få stanna kvar i bandyallsvenskan. Och de tog också ledningen redan efter sju minuter, men strax därefter utjämnade Kungälv igen. Spelet var tempofyllt och tufft men isen var ganska dålig i andra delen av halvleken, så det var svårspelat.

Till slut stod Tranås som segrare med 5-4 och tog två mycket viktiga poäng och har fortfarande chansen att hänga kvar i serien om man vinner i sista omgången, samtidigt som Tillberga måste förlora.

Då avslutas denna säsongs bortamatcher och med det vill vi tacka alla supportrar som åkt runt i Sverige för att stötta våra röd blåa hjältar och hejat fram dom. Stort tack!

Matchfakta hittar ni här och highlights från bandyallsvenskan.se hittar ni här