Årets upplaga av P16 , som består av killar födda 2003-04, körde igång en mjukstart med försäsongsträning redan på våren för de killar som inte hade någon annan idrott.

Mer officiellt körde vi igång vår försäsong för alla i slutet på augusti när skolan började. Träningen bestod av en hel del fyspass som genomfördes nere på gräsmattan bakom Skarpe Nord och i Fontin. I september kom vi igång med våra isträningar med några få pass i Ale, samt en del pass i Lödöse ishall. Vi hade tidigt tagit beslutet om att spela en cup på försäsongen, och valet föll på Kosa Natta i Örebro, väl där lyckades vi ta oss till semi-final.

Vi var från början 24 spelare  vilket gjorde att vi anmälde 2 lag i seriespel, ett till P16 Elit (Kakservice cup) och ett till P16 bredd. När försäsongen väl drog igång, tappade vi tyvärr några av våra spelare samt vår enda målvakt, vilket gjorde att vi drog ur ett lag ur breddserien.

Bandyspelandet har bedrivits i vinter med hjälp av en dispens för Jimi Corneliusson i målet, som har ställt upp och hjälpt oss på ett mycket bra sätt. Vi har även haft möjligheten att ha med några spelare i vårt P14 lag för att på så sätt kunna erbjuda killarna matcher. Mot slutet av säsongen har Anton dragit på sig målvaktsstället så att vi har kunnat ha en målvakt på en del av våra träningar, vilket bidrar till en helt annan typ av träning.

Seriespelet i Kakservice cup har varit av varierande kvalité, där motståndet har varit tufft i vissa matcher. Trots detta har vi lyckats vinna en del av matcherna, och detta får vi ta med oss inför framtida spel. Vad man ser när man är ute och möter Vetlanda, Villa osv. är att det krävs en bra fysik som byggs upp under försäsong, så där får vi nog spetsa till det i framtiden om vi ska kunna mäta oss med dom bästa.

Summeringen av säsongen får ändå bli att vi tar med oss de bra matcherna och bygger vidare på detta.

//Stefan Angberg

https://www.laget.se/IFKP16

Foto: Johan Spanås (bandyfoto.se)