Med avslag 16.00 så spelar IFK Kungälv sin sista match för säsongen 2018/2019 då klassiska föreningen Örebro SK kommer på besök till Skarpe Nord som under matchdagen ser ut att bjuda på ett par plusgrader samt en lätt bris som letar sig in över arenaområdet.

Kungälv kommer till helgens avslutande match med en blek form som varit ödesdigert för lagets jakt på Topp 3 i serien och från dom sex senaste matcherna så har man endast fått med sig två poäng, man kommer även hit till denna match mot Örebro med fyra raka förluster, och man har nu tappat mark till en sjundeplats i den jämna tabellen i årets Superallsvenska, och det skiljer endast en poäng ner till dagens motståndare Örebro som placerar sig på en niondeplats i tabellen.

Siffror som talar för IFK Kungälv i den här sista omgången är att Örebro inte har tagit en enda seger på bortaplan den här säsongen, fyra poäng har dom dock skrapat ihop efter fyra stycken kryss och det mot bra hemmalag i bl.a Rättvik och Gripen.

Spelare att se upp med i Örebro är den finska virtuosen Joonas Peuhkuri samt assistkungen Alex Adeheimer som assisterat till mer än var fjärde mål Örebro gjort denna säsongen med sina 24 assist, som placerar honom på en femteplats i assistligan före spelare som Tony Eklind och Misha Sveshnikov.

Mötet lagen emellan i December månad som utspelades i Behrn Arena slutade med en rätt så enkel seger för Örebro med 6-3 och det är nu troligen ett revanschsuget Kungälv som skrinnar ut på Skarpe Nords is för sista gången i tävlingssammanhang denna säsongen och på andra sidan lär det vara ett lika vinstsuget lag som alltså jagar sin första bortaseger för säsongen, så förhoppningsvis kommer det att bli en härlig batalj denna februarilördag inför en trogen kungälvspublik som varit med och bidragit till att IFK Kungälv som det ser ut kommer att vinna publikligan i Allsvenskan med ett snitt på över 570 personer per hemmamatch.

IFK Kungälv är också stolta över sina spelare Viktor Lindblom (målvakt) samt Joel Emanuelsson (högerhalv) som fått den stora äran att representera Sverige i Universiaden som kommer att utspelas mellan 1-12 Mars i Krasnojarsk, Ryssland. Universiaden är en form av olympiskt spel för studenter över hela världen, så det är ett häftigt arrangemang som grabbarna kommer att få vara med om!

Lycka till Grabbar!