IFK Kungälv spelade under fredagskvällen sin sista match för säsongen när kanske det tuffaste motståndet för säsongen stod på andra sidan i form av Skarpa Supporterförening för dagen kryddat med Elitseriespelare (Axel Ekholm) samt även framtida iform av Ebbe Gillervik.

Det var Kungälv som tillslut kunde gå segrande ur striden efter att producerat hela 11 mål framåt och släppt in 9 mål bakåt, så 11-9 slutade alltså matchen till IFK Kungälv efter 60 spelade minuter.
- Vi är lite trötta efter en lång säsong och uppenbarligen är Skarpa lite bättre tränade än oss då dom knappar in på slutet, men vi är såklart mycket nöjda med två poäng och Skarpa får försöka ta revansch nästa år, säger en nöjd Hampus Kärnman som för dagen tog sig an tränarrollen i IFK Kungälv och det med bravur!

1:a halvlek
Det var två lag som till en början kände lite på varandra och efter ett par minuter var det Skarpa som fick chansen att ta ledningen då domaren för dagen, Mattias Öhrn korsade armarna i luften och dömde straff för Skarpa, en straff som #21 Ebbe Gillervik klev fram för att ta, men trots ett bra skott kunde den för dagen vikarierande målvakten i Kungälvskassen Erik Olsson rädda straffen lågt efter en fin parad.

Trots Skarpas pigga start var det tillslut Kungälv som skulle ta tag i taktpinnen i matchen och göra ett rejält ryck mellan matchminut 10 till 20 som innebar att Kungälv kunde gå ifrån till 0-4 och det efter mål av Ted Skoglund, Viktor Uhlin samt den för dagen inlånade spelaren från Kareby, Adam Berggren Eckerth som imponerade i sitt provspel och stod för hela 3 mål och gav ett rejält intryck med en hög delaktighet i Kungälvs offensiva spel denna kväll.  Efter dessa jobbiga minuter begärde Skarpas läktarcoacher, med Stefan Arnesson i spetsen, en Time Out och lät samla laget för att snacka ihop sig på klackens sida och vilken succé det blev när Skarpa omgående kunde gå runt och fixa fram en hörna som Axel Ekholm åkte ut för att slå och reduceringen kom som en skänk från ovan när många på läktaren trodde att det var Lukas Persson som hade nästlat sig in i skarpas lag efter att bollen pangats in i mål bakom en chanslös Erik Olsson, men det var ju skarpas #18 Jonny Carlsson som visade prov på fin känsla och finess när han spräckte Skarpas nolla.

Halvtidsresultat  1-5

2:a Halvlek
Det var många i Skarpa som andades optimism efter det sena reduceringsmålet i den första halvleken och Skarpas coach Håkan Plambeck försökte få igång sina spelare som tyvärr kunde se Anton Ysing göra sitt andra mål för matchen när han utökade Kungälvs ledning till 1-6 bara två minuter in i den andra halvleken, vilket även var startskottet på nya mardrömsminuter för Skarpa när Kungälv kunde gå ifrån till 2-8 en bit in i andra.

Skarpa skulle dock visa prov på en fin moral då laget sedan gjorde tre raka mål genom Jan Melander, Axel Ekholm och stjärnskottet Ebbe Gillervik som även blev utnämnd som matchens lirare efter att han i den 45:e matchminuten på rent Markus Kumpuoja-manér sög åt sig bollen (efter en delikat passning från Kjell Strömqvist) och kunde lura upp Erik Olsson i kungälvsmålet på bron innan han la in bollen i nät fram till 4-8.

Sedan när Axel Ekholm tog bollen i en omställning för Skarpa och reducerade till 5-8 var det många supportrar på läktaren som trodde på vändning, men då tog Viktor Uhlin hand om bollen omgående för Kungälv och kunde servera Anton Ysing ett drömläge som innebar 5-9 och hoppet för Skarpa släcktes lika snabbt som det kom. (Noterbart här är att kungälvsbacken Per Ekholm satt på bänken och då började hans försvar läcka in mål, vilket sedan stoppades omgående när han var på isen och bidrog med sin enorma rutin).

En rutin som tränare Hampus Kärnman menade på var rent avgörande för matchens utgång idag.
- Han har fler år på nacken än vad han har rusher i dagens match, rutinen som han bidrar med är ovärderlig för oss idag, avslutar Kärnman
Sista 10 minuterna tillkom det ytterligare sex mål i denna tillställning och det var Jonny Carlsson som gjorde sista målet efter att han blivit fälld i straffområdet och sedan tagit hand om straffen själv som han placerade in hur säkert som helst (Erik Pettersson hade varit avundsjuk) och fastställde slutresultatet till 9-11.

Kvällen avslutades med att Skarpa överräckte en check på 10.000 kr till Jontefonden för samtliga sålda matchtröjor, bra jobbat.

Text: Leboff Svensson