Då är det klart att fyra av fem ledare från förra säsongen fortsätter i IFK Kungälv. Tyvärr lämnar Johan Rolén rollen som målvaktstränare då tiden inte längre räcker till.

Ledarstaben gjorde förra säsongen en stabil insats och lotsade laget till en sjätteplats i tabellen som med lite flyt kunde givit en kvalplats till eliten. Målet var topp åtta och det nåddes med god marginal.

Rollerna som var i fjol kommer att vara samma denna säsong. Anders Uhlin huvudtränare, Anders Liw assisterande, Per Ekholm lagledare och Tony Josefsson material. Förhandlingar pågår med rollerna, målvaktstränare och fystränare.

Utöver sin roll som huvudtränare kommer Anders Uhlin även att gå in som projektledare för IFK 3.0 så utvecklingsarbetet går framåt och inte tappar fart. Stefan Åhman går in under Anders som stabschef och leder det operativa arbetet med 3.0. Duon rapporterar till styrelsen som tar beslut i avgörande strategiska frågor i samförstånd med projektet. Mycket fokus kommer mycket att ligga på ekonomi och strävan att göra föreningen skuldfri från medlemslån efter rekonstruktionen genom att skapa nya intäktsmöjligheter men även öka befintliga intäkter och sist men inte minst sänka kostnader där det går. Blir inte föreningen skuldfri så blir det ändå ingen elitlicens om IFK skulle gå upp i eliten.

När det gäller A-trupp så är kontraktsförslag presenterade för många av spelarna att fundera på och förhoppningsvis har vi svar inom kort på vilka som accepterat förslagen.