IFK Kungälvs lagbygge inför kommande säsong i Allsvenskan börjar allt mer ta form. Nu har ytterligare nio spelare förlängt sina kontrakt och dessutom återvänder anfallaren Niklas Holopainen till klubben. 

– Det känns motiverande att få spela och träna med spelare i samma ålder som alla vill framåt, säger nyförvärvet.

Efter en säsong i rätt riktning där IFK Kungälv till skillnad från säsongen innan stabiliserade sitt spel bygger klubben vidare på samma unga hungriga trupp som är med och bygger IFK Kungälv 3.0.

Sedan tidigare har stora delar av ledarteamet förlängt och nu har ytterligare nio spelare valt att förlänga sina kontrakt över kommande säsong. Spelarna det handlar om är målvakterna Victor Lindblom och Axel Garstam och utespelarna Viktor Uhlin, Andreas Berggren, Joel Emanuelsson, Robert Thelin, Erik Olsson, Daniel Strömquist och Hampus Kärnman.

Sedan tidigare har även ungdomarna Christoffer Trysberg och Filip Backner från Mölndal valt att satsa vidare på nästa nivå efter att ha varit med och fört Mölndal Bandy till serieseger i sin division 1-serie.

Utöver förläningarna återvänder också 21-årige anfallaren Niklas Holopainen till Kungälv. Niklas lånades ut från Kungälv till Gripen 2017 då trollhättelaget spelade i Elitserien och spelade även till för laget i allsvenskan den gångna säsongen.

– Spelarna i Kungälv är i ungefär samma ålder som mig och alla vill framåt och det är motiverande. Jag känner själv att jag har utvecklats de senaste säsongerna, jag vet vad jag behöver förbättra för att spela på den nivån jag vill, och jag känner att jag har kommit en bit till på vägen, även om såklart allt fortfarande kan förbättras, säger Holopainen.

Stora delar av IFK Kungälvs A-trupp börjar nu alltså ta form. Föreningen för fortsatta samtal med ytterligare spelare och förhoppningen är att ytterligare pusselbitar kommer på plats de närmaste veckorna.

Truppen just nu:

Ledare: Anders Uhlin huvudtränare, Anders Liw assisterande, Per Ekholm lagledare och Tony Josefsson material.

Målvakter: Viktor Lindblom, Axel Garstam

Utespelare: Viktor Uhlin, Andreas Berggren, Joel Emanuelsson, Robert Thelin, Erik Olsson, Daniel Strömquist, Hampus Kärnman, Niklas Holopainen, Christoffer Trysberg, Filip Backner