IFK Kungälv har gjort klart med ytterligare ett nyförvärv inför kommande säsong. Spelaren det handlar om är Fredrik Åkerlind och kommer senast från Frillesås BK. 

Fredrik är en offensiv spelare och kan användas på flera olika sätt främst från mittfältet som utgångs punkt och har varit med på Frillesås resa från året de vann Allsvenskan och när laget under den gångna säsongen höll sig kvar i Elitserien efter sanslös kvaldramatik.

Bandyfostran har han däremot fått i klassiska Skutskär och bandyn finns i hans gener då han är son till den gamle storspelaren i Sandvikens AIK, Stefan Åkerlind.

Fredrik som är född 1992 flyttade redan säsongen 2013/2014 till Västsverige för spel i Surte innan han alltså bestämde sig för spel med Frillesås.

IFK Kungälv hälsar Fredrik Åkerlind varmt välkommen till klubben och den resa som föreningen nu påbörjat för att långsiktigt och med tålamod ta sig tillbaka mot bandyns finrum.

Truppen just nu:

Ledare: Anders Uhlin huvudtränare, Anders Liw assisterande, Per Ekholm lagledare , Tony Josefsson material, Kalle Öberg fystränare, Niklas Wennström. målvaktstränare och fystränare. Rose-Marie Berghänel, som är föreningens kanslist, Ulf Berghänel, lagets kock och Annelie Josefsson, allt i allo.

Målvakter: Viktor Lindblom, Axel Garstam

Utespelare: Viktor Uhlin, Andreas Berggren, Joel Emanuelsson, Robert Thelin, Erik Olsson, Daniel Strömquist, Hampus Kärnman, Niklas Holopainen, Christoffer Trysberg, Filip Backner, Andreas Kihlvall, Anton Ysing, Greger Svenn, Fredrik Åkerlind.

Foto: Eva-Lena Johnsson/Frillesås Bandy