IFK Kungälv och bandyfamiljen är i sorg efter att bandyprofilen Claes Brandin hastigt avlidit under sommaren. Claes var ett välkänt ansikte så väl på Skarpe Nord som i hela Kungälv efter sitt mångåriga engagemang för idrotten. 

Claes började sin bandykarriär som ungdomsspelare i IFK Kungälv och har sedan dess haft oräkneliga roller i såväl IFK Kungälv som Kareby IS dit han gick som seniorspelare och blev känd som en teknisk och målfarlig offensiv spelare.

Efter den egna bandykarriären engagerade han sig som både ungdomsledare och ledare för både IFK Kungälvs och Kareby IS A-lag och var under flera år även engagerad i IK Kongahälla. På senare år syntes han inte bara till på Skarpe Nord utan även på Sjöaremossen för att följa sin son, Fredriks, framfart i Elitserien med Frillesås BK.

Kungälv har blivit en färgstark idrottsprofil fattigare och IFK Kungälvs tankar och deltagande går närmast till Claes familj och nära och kära.

Claes Brandin blev 61 år gammal.

(Bilden är från 2006 när IFK Kungälvs A-lag spelade mot Jönköping på Skarpe Nord, foto Michael Erichsen).