IFK Kungälv kastas direkt in i hetluften i säsongens första match – Gripen i allsvenska supercupen

Bristen på stor is i vårt område gör att IFK isträningar har bedrivits på rink och därför blir lagets förmåga inför säsongstarten något höljd i dunkel, det är ovisst hur laget fungerar på stor bana. Att de tre seniorerna, Ted Skoglund och Lukas Persson inte är med ännu, samt att Mikael Lindberg slutat gör inte matchen lättare att tippa. Många spelare från förra säsongen har också tagit stora kliv så helt uträknade skall laget ändå inte vara. Briste av träning på stor is kommer säkert ändå att visa sig. Laget får slå ur underläge helt enkelt och det har de gjort förut med framgång.

- Gripen utan tvekan favorit i denna match då de varit på stor is vid att antal tillfällen samt värvat in Kungälvsbekantingen, Mikko Lukkarilla, säger lagledare Per Ekholm

Laget blir i stora delar nytt och alla fyra förvärven, Niklas Holopainen, Christoffer Trysberg, Fredrik Åkerlind samt Filip Backner gör entré i laget. Glädjande också att ytterligare en Olsson gör debut. Gustav Olsson, yngre bror till skadade Erik Olsson, och son till legendaren, #21 Håkan Olsson. Gustav kom med i träningstruppen i våras och gjort klara framsteg och det skall bli spännande att se vad Gustav kan prestera i tävlingssammanhang på denna nivå.

- Erik är som sagt skadad men närmar sig återkomst och Greger är bortrest, men annars är vi fullt lag och det är kul att det börjar, avslutar Per Ekholm

Kl 18:30 i Arena Vänersborg är det avslag och de som inte är på plats kan följa matchen på Elitrapport.se

För den som är sysslolös under fredagskvällen kan man följa matchen mellan Frillesås och Gripen på elitrapport. Utgången där kan ge en fingervisning om söndagens match.