Det blev förlust mot Gripen i säsongspremiären.

IFK Kungälv skrinnade ikväll ut på stor bana för första gången denna säsong och att då göra det i en tävlingsmatch är nog inte det mest optimala. Gripen tog omgående ledningen och höll den rakt igenom hela matchen utan att Kungälv ens var i närheten att kunna hota Gripen. I andra halvlek hade IFK en del fina intentioner och gjorde också halvlekens första mål genom Niklas Holopainen, ny från just Gripen men sen var det slut på det roliga. Gripen gick ifrån till 11-1 innan matchen var över och har nu en seger i den allsvenska supercupen.

För IFK´s del märktes det tydligt att laget till viss del är nytt samt att laget inte varit på stor is ännu. Felpass, dålig fart på grillorna, timingen satt inte,  fel i positioner, mm, mm. Precis vad man kan förvänta utan en enda träning på stor is och laget skall bara lära av denna match och träna vidare för att nå sin nivå. Det finns mycket kunnande och det gäller bara att hitta rätt.

Gripen däremot gör det bra och gjorde lite som de ville och dessutom flera gånger mycket elegant. Om inte Viktor Lindblom i Kungälvs mål haft en lyckad afton hade siffrorna troligen blivit än större.