Morgondagens träningsmatch mot Nässjö kan ses som ett genrep inför lördagens premiär borta.

Nässjö är det lag man tippar högt i serien med starka spelare och bra spel, vilket blir en bra värdemätare för Kungälv. Vilket lag som ställs på isen är inte klart än då det finns lite småskador i truppen. Matchen startar 19:00 i Stinsen arena, Nässjö och kan följas på elitrapport.se

Nedan lite om förra helgen där IFK deltog i försäsongsturneringen ”Bäst i Väst”. Deltagande lag, som spelade 2 x 30 min, var Skirö, Surte, Mölndal och Borås.

Första matchen mot Mölndal blev en skakig match där IFK ändå tog hem segern med 3-2. En dryg timme senare var motståendet Skirö, även där en 3-2 seger. Det var en match där IFK visar fina moment och att när rätt saker görs, spelar man på en mycket bra nivå.

Lördagspasset inleddes med en vinst mot Borås med 7-0. IFK började matchen avvaktande men efter en timeout spelade man med fart och på djupet vilket gjorde att Borås inte har en chans.

Sista matchen blev en cupfinal mot Surte som slutade med förlust med 5-4. Matchen var ett klassiskt derby med nervositet och känslor och laget lyckades inte komma in i sitt spel och rytm. 

Sammanfattning: IFK har utnyttjat försäsongsmatcherna med att gå runt på hela truppen. Noterbart är att fyra killar är födda 2002 samt en född 2001 – Albin Carlström, Jacob Frykholm, Gustav Olsson, Oscar Jenefelt samt Gustav Friman har spelat under turneringen.