Lång färds dag mot natt (läs försäsong till seriepremiär) är nu genomförd och dags för premiär

IFK Kungälv, i buss från föreningens ny leverantör, Bussbokning i Kungälv AB, styr under lördagen kosan mot anrika Backavallen i Katrineholm för seriepremiär. Bandyn har som alla vet den längsta försäsong av alla idrotter och som kräver sin kvinna och man att orka hålla på med sporten. Att fara runt som en tätting och leta istider kan knäcka vem som helst om man inte är oerhört sugen på sin idrott. Glädjande är dock att den lever och fylls på underifrån genom ideella entusiaster i föräldrarled som tar ledarroller för ungdomslagen så den kan växa och utvecklas.

Katrineholm är ett lurigt lag som spelar efter sina resurser och som klarade sig kvar i allsvenskan, efter negativt kval. IFK hade två vinster men ingen av dem var stora utan laget fick kriga för segrarna. KSK har tappat lite spelare, precis som Kungälv, och fått in lite nytt även där precis som IFK. Spelare att se upp med är som tidigare, Niklas ”Messi” Eriksson samt Linus Doktare och nyförvärvet, Marc Samuelsson som skall stå för målproduktionen. Tappet i  KSK spelaromsättning ligger på försvarsuppställningen där flera tongivande lämnat och ersatts av talangen Olle Ekholm samt från Örebro, Jimmy Jerschinsky och det återstår att se hur detta faller ut.

Kungälv är förväntansfulla att få börja serien och mönstrar för dagen bästa lag och är helt skadefria. Roligt att också konstatera att ersättarna för de tre stora, Mikael Lindberg, Ted Skoglund och Lucas Persson är ungtupparna Gustav Olsson, Oscar Jenefeldt och Albin Carlström som tar för sig utan blygsamhet och tar kliv för varje träning och match. Kan bli en rolig säsong om de matchas klokt och med förnuft. Ännu roligare att ytterligare ett knippe juniorer står och stampar vid porten till A-truppen vilket innebär att framtiden är ljus.

Skarpa genom Wikströms kulturresor kommer upp med fylld buss och kommer sprida stämning på Backavallen tillsammans med förhoppningsvis KSK mycket sympatiska supportrar, Red ‘n’ Blue Supporters

Klart skepp gäller och nu går vi för vinst.

För er som inte kan vara på Backavallen går matchen som vanligt att följa på elitrapport.se och ännu bättre om ni är prenumeranter på KungälvsPosten. Då kan ni se den live på denna länk. KPTV.