På lördag åker IFK Kungälv till Lidköping för bortamatch mot Lidköpings AIK. Matchens spelas på en perfekt is i en modern inomhusarena – något som är att betrakta som en utopi för istörstande bandyspelare i Kungälv.

En mardrömsstart borta mot Katrineholm i premiären förlorade IFK Kungälv med 2-7. Laget jagar därmed sin första seger under lördagen.

Förutsättningarna inför matchen hade kunnat ha varit bättre.

Trots kallt väder och gynnsamma förhållande till att spola upp isen på Skarpe Nord får just nu både A-laget och IFK Kungälvs ungdomsspelare jaga istider. Härom kvällen var bland annat ett av föreningens ungdomslag och tränade i en ishall i Kortedala.

IFK Kungälvs A-lag tänker dock vända förutsättningarna som tändvätska inför kvällens match.

Det unga laget har växt under försäsongen och är sugna på att visa Bandysverige att ett ungt lag håller på att byggas upp och att IFK Kungälv trots nuvarande förutsättningar är en klubb att räkna med.

Matchen i Lidköping börjar klockan 16.00 och på plats kommer laget att stöttas av de trogna supportrarna i supporterföreningen Skarpa.